Тушкована свіжа капуста
(покроковий рецепт з фото)
Тушковану капусту можна подавати як самостійне блюдо, а також як гарнір. Вона може замінити салат або закуску. Взимку таке блюдо дуже популярно, так як капуста доступна круглий рік.
Пікантність цієї страви надає чорнослив. Цей аромат точно підкорить всіх, навіть справжніх гурманів. Якщо у вас немає томатної пасти, то можете загасити свіжу капусту з додаванням квашеної. Остання додасть готовому блюду потрібну кислинку. Щоб дізнатися, як приготувати тушковану свіжу капусту, просто прочитайте цей рецепт.
- Капуста білокачанна - 800 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Томатна паста - 70 грам
- Сіль - За смаком
З капусти зніміть верхні листки, обполосніть качан під водою. Потім наріжте його гострим ножем або натріть на спеціальній тертці з насадкою.
Викладіть капусту в сотейник з рослинним маслом. Додайте до неї натерту на тертці моркву і нарізану кубиками цибулю.
Посоліть і поперчіть блюдо, додайте томатну пасту. Гасіть капусту двадцять хвилин. За п'ять хвилин до готовності додайте чорнослив.