Тушкована свіжа капуста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Тушковану капусту можна подавати як самостійне блюдо, а також як гарнір. Вона може замінити салат або закуску. Взимку таке блюдо дуже популярно, так як капуста доступна круглий рік.
Опис приготування:
Пікантність цієї страви надає чорнослив. Цей аромат точно підкорить всіх, навіть справжніх гурманів. Якщо у вас немає томатної пасти, то можете загасити свіжу капусту з додаванням квашеної. Остання додасть готовому блюду потрібну кислинку. Щоб дізнатися, як приготувати тушковану свіжу капусту, просто прочитайте цей рецепт.
- Капуста білокачанна - 800 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Томатна паста - 70 грам
- Сіль - За смаком
З капусти зніміть верхні листки, обполосніть качан під водою. Потім наріжте його гострим ножем або натріть на спеціальній тертці з насадкою.
Викладіть капусту в сотейник з рослинним маслом. Додайте до неї натерту на тертці моркву і нарізану кубиками цибулю.
Посоліть і поперчіть блюдо, додайте томатну пасту. Гасіть капусту двадцять хвилин. За п'ять хвилин до готовності додайте чорнослив.