Рецепт Свіжа тушкована капуста з куркою фото

Свіжа тушкована капуста з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Курка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

До цієї страви і гарніру не треба, ну, якщо тільки ви дуже голодні. Ніжне куряче м'ясо і соковита тушкована капуста ... Хіба вони потребують доповнення? А готується страва легко, переконайтеся самі!

Капуста тушкована з куркою - смачне і цілком собі самодостатня страва, думаю, що ніякого гарніру і не буде потрібно. Ну, на крайній випадок можна парочку картоплин зварити, але це вже якщо ви дуже голодні. Приготувати таку страву можна і на обід, і закуски. Курка і капуста дуже гармонійно поєднуються в цій страві, навіть дівчата можуть на вечерю з'їсти порцію, не боячись за свою талію. А готується воно дуже легко, я докладно розповів і показав, як приготувати свіжу тушковану капусту з куркою.

  • Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма
  • Курка - 700 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Часник - 3-4 зубчиків (по бажанню)
свіжа тушкована капуста з куркою - фото крок 1
Курку миємо й нарізаємо на невеликі шматки. Нагріваємо в сковороді, в товстостінній каструлі або в казані рослинне масло, викладаємо в нього шматки курки.
свіжа тушкована капуста з куркою - фото крок 2
Курка повинна у нас обсмажити ось приблизно до такого стану. Рум'яні шматочки курки вже наполовину готові.
свіжа тушкована капуста з куркою - фото крок 3
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, а цибулю нарізаємо кубиками або півкільцями. Додаємо овочі до курки, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 7-8.
свіжа тушкована капуста з куркою - фото крок 4
Капусту шаткуємо подрібніше: так вона швидше приготується. Потовщення на стеблах прибираємо, вони нам тільки зіпсують блюдо. Посипаємо капусту однією-двома пучками солі, добре її пам'ятаємо, нехай пустить сік. Додаємо капусту до курки.
свіжа тушкована капуста з куркою - фото крок 5
Тепер доллємо приблизно півсклянки води, додамо сіль і спеції, перемішаємо. Доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Тушкуємо до готовності, на це піде хвилин 40. Якщо ви хочете отримати капусту як би сухіше, відкрийте кришку: нехай рідина під час гасіння випаровується. Але стежте, щоб капуста не пригоріла! хв 5-10 до готовності можна додати до капусти подрібнений часник.

Схожі рецепти