Рецепт Свіжа капуста смажена фото

Свіжа капуста смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку
Гарячі страви, Гарніри

Пробували смажену капусту? Якщо ні, тоді саме час приготувати смачну, корисну і незвичайну капусту. Це відмінне самостійне блюдо або гарнір до м'яса, або чудова начинка для пиріжків.

Ви знаєте, як смажити свіжу капусту? Так, так, саме смажити, а не гасити. Сьогодні я познайомлю вас з рецептом приготування свіжої капусти смаженої. У процесі приготування ми не додаємо воду, щоб наша капуста не стала тушкованою. Смажена капуста виходить дуже смачною, трохи хрусткою. Спеції можна додавати на свій смак, а ось кунжут в рецепті обов'язковий, він привносить якусь незвичайну нотку в блюдо.

  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Білий кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
свіжа капуста смажена - фото крок 1
Очищаємо капусту від зайвих некрасивих листя і відрізаємо шматок, який нам потрібен.
свіжа капуста смажена - фото крок 2
Нарізаємо капусту тонкою соломкою, а потім цю довгу соломку ріжемо навпіл. Злегка пам'ятаємо капусту, так вона буде ніжніше і швидше приготується.
свіжа капуста смажена - фото крок 3
Відправляємо овоч на дуже гарячу сковороду з рослинним маслом. Кришкою не накривати, смажимо на середньому або великому вогні і постійно помішувати, щоб капуста не пригоріла.
свіжа капуста смажена - фото крок 4
Десь через 10 хвилин від початку смаження додаємо спеції і кунжут. Сіль додаємо вже тоді, коли капусту викладемо на тарілку.

Схожі рецепти