Свіжа капуста смажена
(покроковий рецепт з фото)
Пробували смажену капусту? Якщо ні, тоді саме час приготувати смачну, корисну і незвичайну капусту. Це відмінне самостійне блюдо або гарнір до м'яса, або чудова начинка для пиріжків.
Ви знаєте, як смажити свіжу капусту? Так, так, саме смажити, а не гасити. Сьогодні я познайомлю вас з рецептом приготування свіжої капусти смаженої. У процесі приготування ми не додаємо воду, щоб наша капуста не стала тушкованою. Смажена капуста виходить дуже смачною, трохи хрусткою. Спеції можна додавати на свій смак, а ось кунжут в рецепті обов'язковий, він привносить якусь незвичайну нотку в блюдо.
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Білий кунжут - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
Очищаємо капусту від зайвих некрасивих листя і відрізаємо шматок, який нам потрібен.
Нарізаємо капусту тонкою соломкою, а потім цю довгу соломку ріжемо навпіл. Злегка пам'ятаємо капусту, так вона буде ніжніше і швидше приготується.
Відправляємо овоч на дуже гарячу сковороду з рослинним маслом. Кришкою не накривати, смажимо на середньому або великому вогні і постійно помішувати, щоб капуста не пригоріла.
Десь через 10 хвилин від початку смаження додаємо спеції і кунжут. Сіль додаємо вже тоді, коли капусту викладемо на тарілку.