Турецька закуска з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам не подобаються страви з баклажанів, значить готували ви їх неправильно:) А ось ця закуска сподобається всім! Блюдо родом з Туреччини і називається воно Patlıcan Mezesi. Готуємо смачно, легко і просто!
Просте, але смачне і корисне блюдо з баклажанів можна приготувати дуже швидко (не враховуючи час запікання і остигання баклажана). За бажанням можна додати ще й волоські горіхи. Ця страва відмінно підходить до шашлику або м'яса, приготовленого на грилі. А ще дуже смачно зі шматочком гарячої коржі або свіжого хліба. Спробуйте, і ви зміните свою думку (якщо воно було негативним) про баклажанах
- Баклажан - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Йогурт - 1-2 Ст. Ложок (натуральний)
- Паприка мелена - 1-2 Щепоток
- Перець гострий мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка (або вершкове розтоплене)
1. Відрізаємо у баклажана хвостик, робимо штук 5-7 проколів і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40.
2. Баклажан запікся, даємо йому охолонути.
3. І тепер обробляємо його, звільняємо від шкірки. Відділяється вона дуже легко. А м'якоть нарізаємо дрібними кубиками.
4. Додаємо до баклажанів подрібнений часник, сіль, паприку і гострий червоний перець. І додаємо йогурт.
5. Перемішуємо і викладаємо в салатник. За бажанням поливаємо маслом і посипаємо для краси паприкою. Можна прикрасити зеленню. Готово!