Закуска з баклажанів без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Баклажан хороший і в перших, і других стравах. Але особливо смачними з нього виходять закуски. Сьогодні хочу запропонувати холодну закуску з баклажанів зі смаком грибів, але без оцту.
До маринування така закуска готується дуже швидко. Після процес протікає 12-15 годин, але вам вже робити нічого не доведеться. Баклажани, приготовані за цим рецептом дуже схожі на солоні грузді. Хрусткі, ароматні вони відмінно підійдуть до відварного або смаженої картоплі, будь-якої страви з м'яса або птиці. На святковому столі вони також не будуть зайвими!
- Баклажан - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Баклажани помийте і очистіть.
Кожен баклажан розрізати вздовж на 4 частини.
Запікайте баклажани в мікрохвильовій печі 4-5 хвилин при максимальній потужності. Можна їх відварити або запекти в духовці. Баклажани мають залишатися щільними, але м'якими. Сильно розварювати не потрібно.
Приготуйте маринад для баклажанів. У каструлю налийте воду, додайте лавровий лист.
Всипте столову ложку солі.
І чайну ложку цукру.
Додайте одну невелику нарізану цибулину. Доведіть маринад до кипіння, а після охолодіть до теплого стану.
Печені баклажани наріжте кубиками. Часник подрібніть. Перемішайте баклажани і часник. Викладіть в банку.
Залийте баклажани маринадом. 7-8 годин тримайте банку з баклажанами в кімнаті. Потім відправте в холодильник. У мене вийшло так, що вони простояли в холоді ніч. Вранці були готові.
Чудова холодна закуска з баклажанів готова.