Тульський пряник
(покроковий рецепт з фото)
Тульський пряник - класичне російське ласощі. Пряник виходить ароматним, солодким, ніжним - справжній святковий десерт. Такий тульський пряник відмінно буде виглядати на різдвяному столі.
Як приготувати тульський свято?
1. У невелику каструлю викладіть цукор, мідь, соду (нЕ гасити), корицю. Vbeyte яйця, все перемішайте виделкою або вінчиком, додайте олію (можна нарізати шматочками) і поставте на водяну баню на вогонь. Тобто. Виходить конструкція з двох каструль. Нижня - з водою. Дно верхньої каструлі з тістом не повинно стосуватися окропу. Перемішуйте тісто дерев'яною ложкою до розчинення масла і цукру. Тісто має бути рідким.
2. Зніміть каструлю з лазні і починайте поступово замішувати борошно, поки не стане важко заважати.
3. Викладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном. Продовжуйте додавати борошно і місити. Тісто має вийти досить м'яким, еластичним, НЕ липнути до рук.
4. Деко застеліть пергаментним папером. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
5. Розділіть тісто на дві рівні частини і розкачайте. Товщина шару - 0, 7 см.
6. Змастіть одну частину улюбленим джемом, залишивши краю не змазаними, і накрийте другим шаром тіста. Несмазанние краю щільно скріпіть.
7. Випікайте тульський пряник в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини-35 хвилин.
8. З цукрової пудри і лимонного соку або окропу зробіть глазур бажаної консистенції, змастіть нею гарячий тульський пряник і залиште до охолодження.
Тульський пряник готовий! Смачного!
- Борошно - 350-400 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Джем - 4 Ст. Ложки (на свій смак)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 50 грам (для глазурі)
1. У невелику каструлю викладіть цукор, мідь, соду (нЕ гасити), корицю. Vbeyte яйця, все перемішайте виделкою або вінчиком, додайте олію (можна нарізати шматочками) і поставте на водяну баню на вогонь. Тобто. Виходить конструкція з двох каструль. Нижня - з водою. Дно верхньої каструлі з тістом не повинно стосуватися окропу. Перемішуйте тісто дерев'яною ложкою до розчинення масла і цукру. Тісто має бути рідким.
2. Зніміть каструлю з лазні і починайте поступово замішувати борошно, поки не стане важко заважати.
3. Викладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном. Продовжуйте додавати борошно і місити. Тісто має вийти досить м'яким, еластичним, НЕ липнути до рук.
4. Деко застеліть пергаментним папером. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
5. Розділіть тісто на дві рівні частини і розкачайте. Товщина шару - 0, 7 см.
6. Змастіть одну частину улюбленим джемом, залишивши краю не змазаними, і накрийте другим шаром тіста. Несмазанние краю щільно скріпіть.
7. Випікайте тульський пряник в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини-35 хвилин.
8. З цукрової пудри і лимонного соку або окропу зробіть глазур бажаної консистенції, змастіть нею гарячий тульський пряник і залиште до охолодження.
Тульський пряник готовий! Смачного!