Тульський пряник пісний
(покроковий рецепт з фото)
Існує кілька рецептів тульських пряників, пропоную вашій увазі рецепт тульського пряника пісного! він дієтичний, підходить для вживання в пост і досить простий у приготуванні!
Тульський пряник пісний - це чудове ласощі, яке можна їсти в піст!
Щоб пряники довше залишалися м'якими, зберігайте їх в закритому пакеті.
Чи не зменшуйте кількість кориці, так як вийде абсолютно інший смак! Якщо замість кориці використовувати суміш з кориці, мускатного горіха і імбиру (в пропорції 2:1:1 відповідно), тоді пряники будуть ще ароматні.
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 130 мілілітрів (обов'язково рафінована)
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка (не гасити! )
- Цукор - 4 Ст. Ложки (для глазурі)
- Вода - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Povidlo - 1 Склянка (будь густе)
1. У відповідній ємності з'єднайте цукор, мідь, соду і корицю. Влийте до них рослинне масло, добре перемішайте. Нагрівайте на водяній бані, постійно помішуючи, поки не вийде булькаючої маса однорідної консистенції (хвилин 10-15).
2. Додайте до отриманої маси один стакан попередньо просіяного борошна, швидко перемішайте і дайте тісту трохи охолонути. У ще тепле тісто порціями додавайте решту борошна, добре вимішуючи виделкою.
3. Коли вимішувати виделкою стане важко, викладіть отриману масу на присипаний борошном стіл і руками замісити НЕ туге, але еластичне тісто. Кількість борошна, вказане в рецепті, за оцінками (можливо, буде потрібно трохи більше) і залежить від того, наскільки ви остудили тісто. Якщо борошно сипати в гаряче тісто, то знадобиться її значно більше, а тісто вийде тугим.
4. Стіл рясно присипте борошном, розкачайте на ньому тісто завтовшки близько 5 мм. Розріжте пласт тесту на квадрати (їх повинно вийти 8-9 штук). На половину кожного квадрата викладіть повидло (помістіть його, щоб на всіх квадратах його була однакова кількість), загорніть другу половину, щоб накрити повидло, і притисніть по краях пальцями. Тісто має дуже добре склеюватися, так що начинка не витече.
5. Отримані пряникові заготовки викладіть на змащене рафінованим рослинним маслом лист пергаменту, поміщений на деко.
6. Випікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин, не більше (інакше пряники засохнуть! ), оскільки печуться вони швидко. Пряники повинні добре піднятися і підрум'янитися.
7. Змішайте цукор з водою в невеликому кухлик або в турці, поставте на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, кип'ятіть 3-4 хвилини. Покрийте пряники отриманої глазур'ю, поки вони ще гарячі (відразу після випікання). Дайте їм охолонути. Тульський пряник пісний готовий!