Рецепт Тульський пряник пісний фото

Тульський пряник пісний
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пряники

Існує кілька рецептів тульських пряників, пропоную вашій увазі рецепт тульського пряника пісного! він дієтичний, підходить для вживання в пост і досить простий у приготуванні!

Тульський пряник пісний - це чудове ласощі, яке можна їсти в піст!

Щоб пряники довше залишалися м'якими, зберігайте їх в закритому пакеті.

Чи не зменшуйте кількість кориці, так як вийде абсолютно інший смак! Якщо замість кориці використовувати суміш з кориці, мускатного горіха і імбиру (в пропорції 2:1:1 відповідно), тоді пряники будуть ще ароматні.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 130 мілілітрів (обов'язково рафінована)
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Кориця мелена - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка (не гасити! )
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (для глазурі)
  • Вода - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Povidlo - 1 Склянка (будь густе)
тульський пряник пісний - фото крок 1
1. У відповідній ємності з'єднайте цукор, мідь, соду і корицю. Влийте до них рослинне масло, добре перемішайте. Нагрівайте на водяній бані, постійно помішуючи, поки не вийде булькаючої маса однорідної консистенції (хвилин 10-15).
тульський пряник пісний - фото крок 2
2. Додайте до отриманої маси один стакан попередньо просіяного борошна, швидко перемішайте і дайте тісту трохи охолонути. У ще тепле тісто порціями додавайте решту борошна, добре вимішуючи виделкою.
тульський пряник пісний - фото крок 3
3. Коли вимішувати виделкою стане важко, викладіть отриману масу на присипаний борошном стіл і руками замісити НЕ туге, але еластичне тісто. Кількість борошна, вказане в рецепті, за оцінками (можливо, буде потрібно трохи більше) і залежить від того, наскільки ви остудили тісто. Якщо борошно сипати в гаряче тісто, то знадобиться її значно більше, а тісто вийде тугим.
тульський пряник пісний - фото крок 4
4. Стіл рясно присипте борошном, розкачайте на ньому тісто завтовшки близько 5 мм. Розріжте пласт тесту на квадрати (їх повинно вийти 8-9 штук). На половину кожного квадрата викладіть повидло (помістіть його, щоб на всіх квадратах його була однакова кількість), загорніть другу половину, щоб накрити повидло, і притисніть по краях пальцями. Тісто має дуже добре склеюватися, так що начинка не витече.
тульський пряник пісний - фото крок 5
5. Отримані пряникові заготовки викладіть на змащене рафінованим рослинним маслом лист пергаменту, поміщений на деко.
тульський пряник пісний - фото крок 6
6. Випікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин, не більше (інакше пряники засохнуть! ), оскільки печуться вони швидко. Пряники повинні добре піднятися і підрум'янитися.
тульський пряник пісний - фото крок 7
7. Змішайте цукор з водою в невеликому кухлик або в турці, поставте на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, кип'ятіть 3-4 хвилини. Покрийте пряники отриманої глазур'ю, поки вони ще гарячі (відразу після випікання). Дайте їм охолонути. Тульський пряник пісний готовий!

Схожі рецепти