Пісний пряник з какао «Монастирський»
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я описала рецепт того, як приготувати пісну пряники з какао "монастирську" . Тісто виходить досить пікантним через додавання кориці і меду. Дуже смачно!
Цю випічку будемо робити в мультиварці. Вона дуже рятує, коли необхідно спекти корж, щоб він не пригоріла і пропікся рівномірно. Я поділюся тим, як зробити саме основу, а ви ж можете самі доповнити рецепт. Можна розрізати корж уздовж і промазати джемом або фруктової прошарком. Ще виріб можна красиво прикрасити.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Мускатний горіх пластинками - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 щіпка
У ковшике розчиніть цукор з медом у воді. Додайте масло, трохи нагрійте на середньому вогні, щоб цукор розчинився.
В іншому посуді змішайте какао з корицею, koriandrom, розпушувачем. Далі змішайте до єдиної консистенції суху і нагріту суміш.
Дрібно наріжте горіхи і родзинки. Додайте їх до тесту, також усипавши борошно, щоб вийшла консистенція, схожа на сметану.
Вилийте тісто в ємність для випічки, вистелену пергаментним папером, а зверху насипте мускатний горіх. Випікайте пряник 35 хвилин при 200 градусах.