Торт «монастирський»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт простий, смачною і бюджетної домашньої випічки. Такий кекс порадує будь-яку господарку простотою приготування, а гостей гідним смаком.
Приготувати кекс "монастирський" можна не тільки в пісні дні, але і в звичайні будні. Випічка виходить ніжна, ароматна і дуже смачна - прикрасить будь-який стіл. Назва говорить сама за себе, склад кексу досить скромний, а ось результат вас неодмінно порадує. Беріть рецепт на замітку! Варення можете використовувати абсолютно будь-який, причому як з цілими ягодами, так і в перекрученому вигляді, у мене з агрусу.
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чай міцний - 1 Склянка (теплий)
- Варення - 3 Ст. Ложки (будь-який)
Підготуйте всі інгредієнти.
Заваріть міцний чай, дайте йому охолонути, додайте варення і перемішайте.
У глибокій мисці з'єднайте корицю, борошно, цукор і розпушувач.
Додайте остиглий чай з варенням і масло.
Все перемішайте до однорідного стану.
Перелийте тісто в форму для випічки. Дно і боки попередньо змастіть маслом і присипте борошном або манкою. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Кекс "монастирський" готовий.
Перед подачею за бажанням можна посипати кекс цукровою пудрою. Смачного!