Пиріг «монастирський»
(покроковий рецепт з фото)
Одного разу спробувавши пиріг "монастирський", ви не зможете забути його смак і знову його приготуєте. Цей аналог класичного пирога, так як в ньому необхідно використовувати борошно із зародків пшениці.
Для приготування цього пирога можна використовувати не тільки заварений чорний чай, але і кава. Це залежить від ваших уподобань. Крім того, як запашний підсолоджувача можна взяти сироп, джем, варення або повидло, а замість борошна із зародків пшениці використовувати звичайну пшеничне борошно. Обов'язково додайте корицю, вона додасть готової випічці апетитний теплий аромат. Прикрасити такий пиріг найкраще цукровою пудрою, але ви можете посипати його рубаними горіхами або какао.
- Біла пшеничне борошно - 100 грам
- Борошно із зародків пшениці - 100 грам
- Яблучний сироп - 30 грам
- Цукор - 120 грам
- Свіжозаварений чорний чай - 200 мілілітрів
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
1. Свіжозаварений чорний чай змішайте з подсластителем - сиропом. Розмішайте і залиште до повного охолодження. Пшеничне борошно змішайте з содою і перекладіть в глибоку миску.
2. Додайте борошно із зародків пшениці, цукор, корицю і добре перемішайте. Зробіть в борошняної суміші поглиблення і вилийте в нього чай і рослинне масло. Вимісити тісто лопаткою до однорідності.
3. Форму для випічки вистелити пергаментом і змастіть рослинною олією. Викладіть тісто у форму і рівномірно його розподілити. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
4. Остудіть пиріг у формі протягом 5 хвилин, після чого повністю остудіть на решітці. Посипте цукровою пудрою. Смачного!