Паска монастирський
(покроковий рецепт з фото)
Пасха - головне свято Православної Церкви, до якого прийнято готувати паски. Обов'язково приготуйте його своїми руками, вклавши в паску всю свою любов, сумлінність і.
Пасха не обійдеться без цієї страви - Пасхального паски по монастирськими рецептами. Змішайте гаряче молоко з розтопленим маслом, цукром, сіллю і остудіть. Додайте розчинені в теплому молоці дріжджі, борошно і залиште підніматися на годину. Потім додайте одне ціле яйце і один жовток, родзинки і вимісити тісто. Змастіть форми для випікання вершковим маслом і наповніть тістом наполовину. Залиште підійти, потім випікаючи в духовці протягом 30 хвилин при 180 градусах. Приготуйте глазур, збивши білок з цукровою пудрою. Готові паски остудіть, змастіть глазур'ю і посипте кольоровим цукром. Приємних вам свят!
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Дріжджі - 15 грам
- Кольоровий цукор - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплого молока.
Решту молока змішайте з розтопленим маслом, цукром і сіллю і остудіть.
Додайте дріжджі і борошно, перемішайте і залиште в теплому місці для підйому.
Приблизно через годину, коли тісто добре підніметься, додайте одне ціле яйце і один жовток, родзинки і вимісити.
Змастіть форми для випікання вершковим маслом і наповніть тістом наполовину. Залиште підійти, потім випікаючи в духовці протягом 30 хвилин при 180 градусах. Приготуйте глазур. Для цього збийте білок з цукровою пудрою і поставте його в холодильник. Готові паски остудіть, змастіть глазур'ю і посипте кольоровим цукром.