Рецепт Tsmunda фото

Tsmunda
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Цмунда - це такі собі деруни, тільки чеські. Звичайно ж, вони мають свої особливості в приготуванні, які роблять страву дуже смачним і незвичайним. Давайте готувати смачну, ситну цмунду разом.

Опис приготування:

Цмунду в Чехії іноді також називають крамфлекамі, оскільки головним інгредієнтів у страві є, звичайно ж, картопля. Але крім нього до складу також входять шкварки або копчена грудинка, пиво. От саме ці два інгредієнти і надають цмунде незвичайний і, я б навіть сказала, неповторний смак. Кому-кому, а чоловікам таке поєднання сподобається обов'язково! До того ж рецепт, як приготувати цмунду, досить простий і мало чим відрізняється від рецепта наших звичних дерунів.

  • Картопля - 800 грам
  • Копчене м'ясо - 120-150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Пиво світле - 80-100 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки (без гірки)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
Tsmunda - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте.
Tsmunda - фото крок 2
Картопля натріть на крупній тертці, відіжміть сік, що виділився.
Tsmunda - фото крок 3
Дрібно поріжте копченості, додайте до картоплі.
Tsmunda - фото крок 4
Додайте яйця, борошно, пиво, сіль, перець, видавіть часник.
Tsmunda - фото крок 5
Все це добре перемішайте, маса не повинна бути надто рідкою. Якщо все ж вона рідкувата, то додайте ще трохи борошна.
Tsmunda - фото крок 6
Гарненько розігрійте сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладіть невелика кількість картопляної маси і сформуйте коржі.
Tsmunda - фото крок 7
Смажте коржі з обох сторін по 3-5 хвилин до золотистого кольору.
Tsmunda - фото крок 8
Цмунда готова! Подавайте її зі сметанним соусом, майонезом або будь-яким іншим, який вам подобається. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти