Tsmunda
(покроковий рецепт з фото)
Цмунда - це такі собі деруни, тільки чеські. Звичайно ж, вони мають свої особливості в приготуванні, які роблять страву дуже смачним і незвичайним. Давайте готувати смачну, ситну цмунду разом.
Цмунду в Чехії іноді також називають крамфлекамі, оскільки головним інгредієнтів у страві є, звичайно ж, картопля. Але крім нього до складу також входять шкварки або копчена грудинка, пиво. От саме ці два інгредієнти і надають цмунде незвичайний і, я б навіть сказала, неповторний смак. Кому-кому, а чоловікам таке поєднання сподобається обов'язково! До того ж рецепт, як приготувати цмунду, досить простий і мало чим відрізняється від рецепта наших звичних дерунів.
- Картопля - 800 грам
- Копчене м'ясо - 120-150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Пиво світле - 80-100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте.
Картопля натріть на крупній тертці, відіжміть сік, що виділився.
Дрібно поріжте копченості, додайте до картоплі.
Додайте яйця, борошно, пиво, сіль, перець, видавіть часник.
Все це добре перемішайте, маса не повинна бути надто рідкою. Якщо все ж вона рідкувата, то додайте ще трохи борошна.
Гарненько розігрійте сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладіть невелика кількість картопляної маси і сформуйте коржі.
Смажте коржі з обох сторін по 3-5 хвилин до золотистого кольору.
Цмунда готова! Подавайте її зі сметанним соусом, майонезом або будь-яким іншим, який вам подобається. Їжте із задоволенням!