Тріска в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж тріска, запечена з картоплею і цибулею в глиняному горщику. Це відмінне ситне блюдо, яке підійде і на обід, і на вечерю.
Рецепт приготування тріски в горщиках дуже простий і, безсумнівно, сподобається вам, так як в ньому ідеально з'єднані всі інгредієнти, а як тільки ви поставите горщики в духовку і відчуєте запах, то ви просто з розуму зійдете. Я, наприклад, готую це чудове блюдо, коли вся наша сім'я збирається разом, а вона у нас не маленька, але ніхто не встає з-за столу голодним. Обов'язково спробуйте і ви, а я з задоволенням розповім вам, як зробити чудову тріску в горщиках.
- Гарячкові файл - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Вершки 10% - 300 грам
- Сир - 100 грам
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Філе тріски нарізаємо на порційні шматочки.
Викладаємо його в горщики, зверху посипаємо сіллю і спеціями, я зазвичай використовую тільки чорний мелений перець. Цибулю нарізаємо кільцями і кладемо зверху.
Картоплю нарізаємо кружечками (так він швидше приготується) і викладаємо на цибулю і рибу. Вливаємо вершки так, щоб вони заповнювали тільки половину горщика.
Накриваємо горщики кришками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Для 5 хвилин до готовності викладаємо в кожен горщик жменю тертого сиру. Коли страва буде готове, посипаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу.