Тріска під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, яке можна приготувати на всі випадки життя. Якщо хочете урізноманітнити раціон і від важких м'ясних страв вже втомилися, то записуйте рецепт, як приготувати тріску під сметанним соусом.
Тріску можна запікати, смажити або варити. Вона легка, поживна і низькокалорійна (це важливо для тих, хто веде підрахунок кожної калорії). Приготуванням такого блюда вбиваю відразу двох зайців: роблю смачну рибу на основне і відразу ж готую її на подушці з овочів, які подаю як гарнір.
- Стейк тріски - 4 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 200 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Стейки треки промиваю, обтираю паперовими серветками і перекладаю в миску, солю, за смаком додаю чорний мелений перець і хмелі-сунелі. Стейки обвалюють в борошні і обсмажую на розпеченій сковороді (по 3 хвилини з кожного боку).
2. Чищу цибулину і морквину, нарізаю цибулю півкільцями, а морква - соломкою. Обсмажую овочі до м'якості на окремій сковороді.
3. На дно форми для випікання перекладаю обсмажені моркву і цибулю.
4. Поверх овочів укладаю обсмажені стейки тріски.
5. Рясно змащую стейки сметаною, посипаю чорним меленим перцем і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
6. Дістаю стейки з духовки, головне не перетримати їх, інакше риба розвалиться на шматочки.
7. Подаю соковиті рибні стейки гарячими, прикрашаю їх свіжим базиліком.