Рецепт Тріска під сметанним соусом фото

Тріска під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Відмінне блюдо, яке можна приготувати на всі випадки життя. Якщо хочете урізноманітнити раціон і від важких м'ясних страв вже втомилися, то записуйте рецепт, як приготувати тріску під сметанним соусом.

Опис приготування:

Тріску можна запікати, смажити або варити. Вона легка, поживна і низькокалорійна (це важливо для тих, хто веде підрахунок кожної калорії). Приготуванням такого блюда вбиваю відразу двох зайців: роблю смачну рибу на основне і відразу ж готую її на подушці з овочів, які подаю як гарнір.

  • Стейк тріски - 4 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
тріска під сметанним соусом - фото крок 1
1. Стейки треки промиваю, обтираю паперовими серветками і перекладаю в миску, солю, за смаком додаю чорний мелений перець і хмелі-сунелі. Стейки обвалюють в борошні і обсмажую на розпеченій сковороді (по 3 хвилини з кожного боку).
тріска під сметанним соусом - фото крок 2
2. Чищу цибулину і морквину, нарізаю цибулю півкільцями, а морква - соломкою. Обсмажую овочі до м'якості на окремій сковороді.
тріска під сметанним соусом - фото крок 3
3. На дно форми для випікання перекладаю обсмажені моркву і цибулю.
тріска під сметанним соусом - фото крок 4
4. Поверх овочів укладаю обсмажені стейки тріски.
тріска під сметанним соусом - фото крок 5
5. Рясно змащую стейки сметаною, посипаю чорним меленим перцем і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
тріска під сметанним соусом - фото крок 6
6. Дістаю стейки з духовки, головне не перетримати їх, інакше риба розвалиться на шматочки.
тріска під сметанним соусом - фото крок 7
7. Подаю соковиті рибні стейки гарячими, прикрашаю їх свіжим базиліком.

Схожі рецепти