Рецепт Товченики фото

Товченики
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Бутерброди
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Якщо ви хочете смачно і швидко нагодувати сім'ю і приготувати страву зі звичайних продуктів, цей рецепт саме для вас. Смачне і ситне блюдо для любителів галушок готується дуже легко.

Опис приготування:

Якщо у вашій родині люблять вироби з тіста (вареники, пельмені, галушки тощо), то це блюдо вам теж сподобається. Товченики - це практично ті ж самі галушки, тільки не на молоці або воді, а на кефірі. Їх можна приготувати на пару, а можна зварити в підсоленій воді. Я розповім вам, як приготувати товченики, і вони будуть часто з'являтися на вашому столі Якщо ви вирішите зварити товченики, при приготуванні тесту додайте трохи менше борошна (приблизно на півсклянки). Тісто буде пожиже, і ви будете формувати товченики чайною ложкою. Змочіть ложку в холодній воді, наберіть тісто - і кидайте в киплячу підсолену воду. Через 2 хвилини після спливання товченики готові.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - для галушок)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
  • Курячий стегенце копчений - 1 штука (або будь-яке інше відварне м'ясо)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
товченики - фото крок 1
Наливаємо в миску, в якій будемо робити тісто, кефір. Додаємо до нього яйце і сіль. Потім всипаємо половину борошна, після - соду і борошно, що залишилося.
товченики - фото крок 2
І замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і навіть трохи липнуче до рук. Ми залишаємо тісто відпочити хвилин на 10.
товченики - фото крок 3
Розкачуємо тісто в корж товщиною 0, 6-0, 7 мм., при цьому підсипає борошно. Тісто липне, я попереджував!
товченики - фото крок 4
І нарізаємо корж на квадратики. Розмір залежить від вас, але пам'ятайте, що галушки збільшаться при готуванні.
товченики - фото крок 5
Готувати товченики будемо на пару хвилин 8. Щоб перевірити, готові вони чи ні, розламайте одну галушку і подивіться ступінь готовності. Тісто має бути однорідним приготованим (по всій товщині).
товченики - фото крок 6
Ну, а поки товченики варяться, приготуємо до них підливу. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на рослинному маслі.
товченики - фото крок 7
Додаємо до цибулі нарізану на маленькі шматочки курку або будь-яке інше відварне або копчене м'ясо. Обсмажуємо пару хвилин.
товченики - фото крок 8
Додаємо очищену і натерту на крупній тертці моркву, обсмажуємо, помішуючи, хвилини 2.
товченики - фото крок 9
Тепер додамо трохи води, сіль за смаком і протушкувати хвилин 5.
товченики - фото крок 10
Товченики у нас готові, їх можна обсмажити, а потім додамо до них підливу. А можна відразу викласти в підливу. Додамо подрібнений часник, перемішаємо. Прогріємо товченики з підливою хвилинку-другу - і подаємо до столу.

Схожі рецепти