Тортелліні з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Приготування цих маленьких італійських пельменів відніме у вас якийсь час, але повірте мені, кінцевий результат вартий витрачених зусиль, так що не лінуйтеся і зробіть собі відмінний вечеря.
Опис приготування:
Я не спорю, купити готові тортеллини зараз можна практично в будь-якому магазині, але набагато смачніше буде, якщо ви приготуєте їх самостійно, а щоб вам було легше впоратися з цим завданням, я пропоную вам докладний рецепт тортеллини з м'ясом з фото. Запевнюю вас, приготувати це італійська страва не складніше, ніж пельмені, але ось смак у нього значно краще і цікавіше. Приготувавши тартелліні на вечерю чи обід, ви вже точно здивуєте і порадуєте свою сім'ю, ну а з цим простим рецептом тортеллини з м'ясом весь процес не займе дуже багато часу, оглянутися не встигнете, як на столі будуть диміти смачні і ароматні пельмені.
- Куряче філе - 120 грам
- Шпинат - 80-100 грам
- Шинка - 60 грам
- Яйце - 4 штуки(1 - в начинку, 3 - в тісто )
- Вершки 20% - 300 мілілітрів
- Пармезан тертий - 40 грам
- Печериці - 125 грам
- Петрушка подрібнена - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 300 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Борошно просіваємо і перемішуємо з дрібкою солі. Формуємо з борошна гірочку і робимо в середині невелике заглиблення. Це razbivaem 3 яйця, вливаємо воду і оливкове масло, замішуємо тісто. Робимо це ретельно і не менше 5-10 хвилин, в результаті тісто повинне вийти гладке і еластичне, залишаємо його на 10-15 хвилин.
Тепер займемося приготуванням начинки. Куряче філе слід заздалегідь приготувати на пару (можна і відварити) і остудити трохи. Шпинат занурюємо в киплячу воду буквально на хвилинку, так само даємо йому охолонути, потім подрібнюємо. Нарізаємо куряче філе досить дрібно і викладаємо в миску, додаємо шпинат, подрібнену шинку, збите яйце, 2 столові ложки вершків і стільки ж тертого пармезану. Перемішуємо всі інгредієнти.
Посипаємо рівну поверхню борошном і розгортаємо на ній тісто в тонкий пласт, вирізаємо з нього кружечки діаметром близько 5 см (можна так само нарізати на квадратики, як більше подобається).
В середину кожного кружечка кладемо трохи приготовленої начинки, краю кола змочуємо водою і склеюємо їх.
Куточки з'єднуємо і скріплюємо між собою.
Наливаємо в каструльку воду, коли вона закипить, солимо її і викладаємо тортеллини. Поки вони варяться, ми займемося соусом. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до випаровування рідини. Вершки варимо в каструльці на повільному вогні протягом 2 хвилин, а коли вони почнуть загусати, додаємо до них обсмажені гриби і тертий пармезан. Варити цю суміш, постійно помішуючи, до загустіння соусу. Готові тортеллини викладаємо на порційні тарілки, поливаємо соусом, посипаємо перцем і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!