Тортапельсиновий з маком
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися оригінальним рецептом торта апельсинового з маком. Крім зовнішнього вигляду, він ще і наповненням похвалитися може чудовим! соковитий, з цитрусовими нотками, він підкорить ваших гостей!
Цей торт апельсиновий з маком в домашніх умовах виходить дуже смачним. Дуже люблю його готувати влітку: він освіжаючий і не нудотний. Добре поєднується з морозивом, молочними коктейлями та смузі!
- Цукор - 400 грам (рівні частини в бісквіт, крем і сироп)
- Борошно - 150 грам
- Мигдалеве борошно - 150 грам (або стільки ж меленого мигдалю)
- Вершкове масло - 100 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Яйця - 7 штук (в тісто - 3 шт., в вершках - 4 шт.)
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Зробимо сироп. Наливаємо в каструлю 400 мл води, всипаємо цукор і ріжемо апельсини кружальцями. Варимо 20 хвилин на маленькому вогні. Найкрасивіші апельсини викладаємо на дно форми для запікання. Залишок зіб'ємо в блендері, щоб вийшов сік.
2. Тепер робимо бісквіт. Окремо збиваємо яйця з цукром, щоб вийшов ніби крем. Відцідити апельсиновий сік, і "гущу" відправимо сюди. Мука харчування, миндальную борошно і мак з розпушувачем. Перемішаємо і виливаємо поверх шматочків апельсинів в форму. Випікаємо 40 хвилин при 160 градусах. При необхідності переверніть через півгодини.
3. Робимо крем. Збиваємо яйця з апельсиновим соком, переливаємо в каструлю. Сюди ж - цукор і масло. Якщо залишилися шматочки цедри - її теж сюди. На водяній бані розм'якшує крем і помішувати, поки не загусне. Залишимо остигати.
4. Остиглий корж розрізаємо на три частини. Змащуємо кремом, і залишимо просочитися хоча б на три години в холодильнику. Торт готовий!