Торт з манго
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітний торт з манго - це дуже смачний домашній десерт до чаю або кави. Достойно буде виглядати і на святковому столі.
Хочу застерегти - торт з манго, якщо приготувати його за цим рецептом з фото, виходить дуже солодким. Комусь може здатися навіть занадто солодким, тому якщо ви не тотальна ласун - то зменшите кількість доданого цукру вдвічі. А так - торт з манго виходить ну дуже смачним завдяки ніжному вершковому крему і фруктовому джему. Із задоволенням лопають і діти, і дорослі.
- Яйця - 6 штук
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 2 склянки
- Желатин - 2 чайних ложки
- Манго - 1 штука
- Нектарин - 700 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершковий сир - 200 грам
- Білий шоколад - 100 грам
- Згущене молоко - 4 Ст. Ложки
Почнемо з приготування крему. Для крему змішати розтоплені білий шоколад (розтопити можна навіть в мікрохвильовці) зі згущеним молоком. Сюди ж додаємо вершковий сир, добре перемішуємо.
Завдання номер два - зробити бісквіт. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера близько 10 хвилин. Коду суміш збільшиться десь в три рази, всипаємо борошно і крохмаль. Отриману суміш викладаємо у форму для випікання і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах.
Тепер готуємо джем. Желатин розводимо в склянці холодної води. В 100 мл розтоплюємо стакан цукру, тобто - готуємо цукровий сироп. Потім додаємо в сироп набряклий желатин і дрібними кубиками нарізані фрукти. Варимо близько 15 хвилин до потрібної консистенції, потім знімаємо з вогню і даємо охолонути.
Бісквіт нарізаємо на коржі. Кожен корж змащуємо вершковим кремом, накладаємо їх один на одного, формуючи торт. Зверху виливаємо фруктову суміш.
Ставимо торт в холодильник на 5-6 годин, а потім подаємо. Смачного!