Торт з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться зробити що-небудь смачненьке до чаю і без зайвого клопоту, на виручку прийде отакий рецепт, як приготувати торт з готового листкового тіста з заварним кремом.
Безсумнівний плюс такої випічки в простоті, однак такий торт з готового листкового тіста в домашніх умовах повинен вистояти ніч, щоб як слід просочитися. Крем, до речі, може бути не тільки заварним, але і з згущеного молока з маслом, наприклад.
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 50 грам
- Цукор - 150-200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
- Ванілін - 1 щіпка
1. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні. В цей час духовку розігрійте до 200 градусів.
2. Надайте тесту потрібну форму. В даному випадку тортик буде круглим.
3. Зробіть проколи виделкою по всій поверхні тіста, викладіть його на деко. Випікайте до насичено-золотистого кольору. До речі, обрізки теж відправте в духовку.
4. Ось так виглядають вже випечені коржі, які будуть використані в цьому простому рецепті торта з готового листкового тіста.
5. Для приготування крему в невелику каструлю відправте молоко, яйця, цукор і борошно. Збийте все до однорідності і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, зваріть крем до загустіння. Додайте в процесі ванілін, а при бажанні - дрібку лимонної кислоти. Після зніміть з вогню і введіть розм'якшене вершкове масло. Збийте до пишності і остудіть в холодильнику.
6. Кожен корж щедро змастіть кремом. Залишки крему розподіліть по боках і зверху. Подрібніть обрізки коржів, присипте вийшла крихтою тортик.
7. Тепер торт з готового листкового тіста в домашніх умовах повинен як слід просочитися. Ось так смачно, просто і апетитно виходить. Дуже рекомендую повторити цей рецепт на своїй кухні.