Рецепт Торт з бісквітних коржів фото

Торт з бісквітних коржів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати торт з бісквітних коржів без зайвої мороки, суєти і зі стовідсотковим позитивним результатом, - про це розповість нижче мій рецепт. Такий торт прикрасить ваш святковий торт.

Опис приготування:

У моєму варіанті торта з бісквітних коржів я використовую заварний крем. Я його дуже люблю, як і мої домочадці. Ви ж можете використовувати ваш улюблений крем, будь-то масляний крем або варене згущене молоко. Бісквітні коржі виготовлені за моїм рецептом виходять пористими і завдяки цьому швидко просочуються. Краще такий торт готувати з вечора і на ніч його залишити в холодильнику. Так тортик вийде ідеальним. Приємного вам апетиту!

  • Борошно пшеничне - 300 грам(250 г - для тіста, 50 г - для крему)
  • Яйця курячі - 4 штуки(3 шт - для тіста і 1 шт - для крему)
  • Цукор - 275 грам(150 г - для тіста, 100 г - для крему і 25 г - для просочення)
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
торт з бісквітних коржів - фото крок 1
У чистій, сухому посуді збийте яйця з цукром.
торт з бісквітних коржів - фото крок 2
Збивайте білки до збільшення в обсязі як мінімум в 2 рази. Поступово вводите борошно. Консистенція тіста повинна бути схожою на Жирненький сметану.
торт з бісквітних коржів - фото крок 3
Форму для запікання змастіть маслом і посипте борошном. Виливайте тісто в форму і ставте випікатися в духовку на 180 градусів. Бісквіт буде випікатися там 40-50 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
торт з бісквітних коржів - фото крок 4
Готовий бісквіт краще виймати, поки він ще теплий. А поки він остигає, перейдемо до приготування крему.
торт з бісквітних коржів - фото крок 5
У ємності розітріть цукор з яйцями. Додайте борошно і перемішайте.
торт з бісквітних коржів - фото крок 6
В отриману суміш налийте молоко і добре перемішайте до однорідної консистенції без грудочок. Ємність поставте на повільний вогонь і часто помішуючи варіть до загустіння.
торт з бісквітних коржів - фото крок 7
Готовому крему дайте час охолонути.
торт з бісквітних коржів - фото крок 8
У остиглий крем додайте розм'якшене вершкове масло і збийте.
торт з бісквітних коржів - фото крок 9
Остиглий бісквіт розрізати на коржі. Так як у мене форма не висока, я розрізаю на 2 частини.
торт з бісквітних коржів - фото крок 10
Для просочення на вогні розчиніть цукор з 3 ст. L. Води. По бажанню, для аромату можете додати 1-2 чайні ложки алкоголю.
торт з бісквітних коржів - фото крок 11
Просочення розподіліть по Коржу і дайте вбратися. Після чого рівномірно розподіліть крем по Коржу.
торт з бісквітних коржів - фото крок 12
Накрийте другим коржем і змастіть повністю торт. У такому вигляді відправте торт просочуватися в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Схожі рецепти