Тірамісу з готових бісквітних коржів
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося смачного десерту, але не хочеться витрачатися на дороге печиво савоярді? Тоді рецепт приготування смачного тірамісу з готових бісквітних коржів - спеціально для вас!
Тірамісу став настільки популярним у нас десертом, що обзавівся масою нових, оригінальних рецептів. До того ж, багато з них набагато дешевше класичного. Так, для приготування тірамісу з готових бісквітних коржів, можна замінити дороге печиво "савоярді" на звичайний бісквіт. Те ж саме і з маскарпоне: вершковий сир теж підійде.
- Маскарпоне - 300 грам
- Бісквітний корж - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Кава - 300 мілілітрів
- Лікер - 50 грам
- Цукор - За смаком
- Шоколад або какао-порошок - За смаком
Готовий бісквітний корж у мене був один, але товстий. Тому я його розрізала і, по суті, зробила свої "савоярді" .
Тепер займемося кремом: білки жовтка відокремлюються. Білки повинні бути холодними, тримайте їх в холодильнику до збивання. Жовтки змішайте і збийте з цукром (я додаю парочку чайних ложок).
Білки теж збийте з цукром і дрібкою солі в піну.
Маскарпоне розімніть vilkoy, потім в нього додайте збиті жовтки. Поступово додавайте і білки. Збивайте на невеликій швидкості.
Крем повинен вийти однорідним і густим.
Починаємо збирати тірамісу: змастіть дно форми кремом. Розрізаний бісквіт умочіть в суміш кави і лікеру. Потім викладіть його поверх крему.
Зверху вилийте залишився крем. Процедуру можете повторювати, поки буде вистачати бісквіта і крему. Але два шари - більш ніж достатньо. Останній шар повинен бути з крему.
Зверху можете посипати тірамісу какао-порошком або тертим шоколадом.
Раджу дати тірамісу просочитися в холодильнику годинку. Десерт стане набагато смачніше!
Ось такий гарний і смачний тірамісу з готових коржів виходить. Приємного чаювання!