Торт «Вишня в снігу»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам на замітку приголомшливий варіант апетитного і красивого десерту. Перед вами рецепт, який розповість, як приготувати торт "вишня в снігу", з фото і покроковими рекомендаціями.
Приготувати торт "вишня в снігу" в домашніх умовах не дуже складно, хоч процес і не швидкий. Використовувати можна свіжу ягоду без кісточок або консервовану. Сметану краще вибирати більш ласий, щоб вона не розтікалася.
Важливо не шкодувати крему і добре присмачувати їм шари. Крем швидко вбереться в тісто, а торт буде ніжним і тане в роті.
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 3 склянки(1 в тісто, інше - в вершках)
- Маргарин - 170 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Цукор - 1 Склянка (в крем і трохи в тісто)
- Вишня - 2 склянки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску просійте близько 2 склянок борошна і Відведіть туди маргарин. Розітріть до однорідності. Найзручніше розтирати масу руками.
2. Всипте невелика кількість цукру і додайте сметану. Перемішайте як слід. Для аромату рекомендую використовувати ванільний цукор або екстракт. Додайте гашене соду і поступово просівають ще борошно, щоб тісто перестало липнути до рук.
3. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішайте як слід. Розділи 18 рівних частин. Паралельно включіть її і розігрійте до 180 градусів.
4. Розкачайте шматочки тіста смужками, щоб в них можна було загорнути вишню. По довжині орієнтуйтеся на розміру вашого листа. Товщина смужок повинна бути не більше двох міліметрів.
5. Свіжу вишню краще попередньо обваляти в крохмалі, а консервовану відкинути на друшляк, щоб добре стік сік. Викладіть вишню рівним рядом, трохи не доходячи до країв.
6. Акуратно згорніть і защипніть краю. Викладіть трубочки на деко, застелене пергаментом і відправте в духовку. Випікайте 25-30 хвилин.
7. Поки заготовки остигають, можна зайнятися кремом. Снігом буде сметана, змішана з цукром. Потрібно з'єднати ці інгредієнти і дати цукру розчинитися.
8. Викладіть 5 смужок на тарілку і промажте кремом. Зверху викладіть 4 штучки. Торт "вишня в снігу" в домашніх умовах буде мати форму будиночка. Так повторюйте шари, зменшуючи кількість трубочок і перекладаючи їх кремом.
9. Ось і весь секрет, як зробити торт "вишня в снігу" . Залиште його мінімум на 3-4 годину, щоб він як слід просочився. Перед подачею можна присипати тертим білим шоколадом або кокосовою стружкою, але і без неї буде дуже смачно!