Рецепт Торт «Вацлавський» фото

Торт «Вацлавський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто, Борошно, Какао, Яйця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Приготування цього чудового торта відніме у вас досить багато часу. Але повірте, єто того варто. Вацлавський торт стане смачним прикрасою будь-якого святкового столу або вечірки.

Перед вами класичний рецепт приготування торта "вацлавській" . Сам процес готування можна розділити на три етапи. Для початку приготуйте бісквіт, потім потрібно зробити крем. Фінальним етапом буде прикраси торта.

Якщо ви готуєте торт до певної дати, почніть приготування за пару днів, в подальшому ви зрозумієте чому потрібно так багато часу. До речі, випікати коржі потрібно відразу після приготування. Коли вони будуть готові, їм необхідно настоятися протягом 10 годин. Крем для прикраси можна забарвити буряковим соком, тоді він придбає ніжний рожевий відтінок. Так само заздалегідь подбайте про Грильяжі. Вдалого приготування!

  • Яйця - 4 штуки (на бісквіт)
  • Борошно - 85 грам (на бісквіт)
  • Крохмаль - 15 грам (на бісквіт)
  • Какао - 15 грам (на бісквіт)
  • Цукор - 125 грам (на бісквіт)
  • Молоко - 130 грам (крем)
  • Цукор - 130 грам (крем)
  • Крохмаль - 20 грам (крем)
  • Вершкове масло - 300 грам (крем)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка (крем)
  • Черешня - 90 грам (з компоту, крем)
  • Горіхи - 30 грам(griliyaj)
  • Цукор - 90 грам(griliyaj)
торт
Готуємо бісквіт. Відокремте жовтки від білків і збийте з цукром в густу масу.
торт
Білки збийте до піків. Додайте цукор, що залишився.
торт
Акуратно змішайте ложкою білки з жовтками.
торт
Змішайте всі сухі інгредієнти разом, потім акуратно просійте їх в яєчну суміш.
торт
Форму для запікання змастіть маслом і присипте борошном. Влийте яєчну масу.
торт
Випікаємо коржі в духовці, при температурі в 200 градусів, 25 хвилин.
торт
Тепер займіться кремом. У каструлю влийте 100мл молока, додайте цукор і доведіть до кипіння. Цукор повинен розчиниться. В молоко додайте крохмаль, перемішайте. Потім остудіть отриману масу.
торт
Збийте розм'якшене масло, поступово додаючи остиглий сироп з молока і крохмалю. Потім додайте коньяк і збийте ще раз.
торт
Бісквіт розрізати на 3 коржа. Виберіть частину крему: по чверті крему піде на боки і верхню частину торта. Що залишився крем змішайте з черешнею з компоту - їм ви будете промащувати коржі.
торт
Далі робимо все в такій послідовності: на нижній корж викладаємо крем, потім знову корж-крем-корж.
торт
Верхній корж і боки змастіть кремом і присипте подрібненим грильяжем. Верх прикрасьте рожевим кремом і шматочками грильяжу. Смачного!

Схожі рецепти