Торт «Tropicana»
(покроковий рецепт з фото)
В кінці бенкету завжди хочеться подати прекрасний святковий десерт, який повинен запам'ятатися своїм смаком і неповторним видом. Тому я маю в запасі пару-трійку рецептів такого роду.
Не бійтеся пробувати різні варіанти випічки на торжество. Може бути, з першого разу у вас вона і не вийде (у мене така проблема весь час), але рази з третього все повинно скластися. Наприклад, так сталося і з даними десертом. Про те, як приготувати торт "тропікана", прочитайте нижче. Спробуйте його випекти якомога швидше!
- Вершкове масло - 400 грам
- Яйце - 6 штук
- Яєчний білок - 2 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 4 штуки
- Банан - 2 штуки
- Цукор - 400 грам
- Молоко - 700 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 10 Ст. Ложок
- Ванілін - 0, 25 чайних ложки

Для початку на пергаменті для випічки намалюйте схему. Накресліть прямокутник 25х20 см. Усередині розділіть його на квадрати 3х3. Намалюйте другий прямокутник, розділіть його косими прямокутниками.

Нагрійте в каструлі підсолену воду. Потім додайте в неї 100 г масла і "розпустіть" його. Доведіть суміш до кипіння.

Тепер всипте борошно. Не забирайте масу з вогню. Заважайте її, щоб тісто не приставало до стінок.

Зніміть тісто з плити, дайте йому трохи охолонути. Далі введіть в нього 4 яйця, збиваючи все міксером. Тісто має стати густим і еластичним.

Тестом наповніть кондитерський мішок. Розподіліть його смугами по схемі на пергаменті.

Випікайте коржі в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин. Залиште їх остуджувати.

А поки приготуйте крем. В 100 грамах молока розведіть крохмаль.

Решту молока доведіть до кипіння разом з 200 грамами цукру.

У крохмальну суміш додайте 2 яйця. Перемішайте її віночком до єдиної консистенції.

Введіть крохмаль в молоко на плиті, Не виключаю вогонь. Заважайте крем віночком, готуйте його до потрібного ступеня загустіння.

Потім зніміть крем з вогню і відразу додайте в нього нарубані вершкове масло, а також ваніль. Добре перемішайте до отримання однорідної маси.

Фрукти помийте, почистіть і наріжте кубиками.

Тепер зберіть шари торта. Покладіть корж, змастіть його кремом, викладіть зверху трохи фруктів. Потім зробіть все те ж саме з іншими верствами.

В кінці приготуйте білковий крем. Збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків.

Змастіть весь торт кремом, прикрасьте його фруктами. Приємною вам дегустації!