Торт «північний»
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам швидкої випічки з того, що є в холодильнику, хочу запропонувати спробувати торт "північний" . Дуже простий, недорогий і смачний десерт до чаю для всієї родини. Запам'ятовуйте рецепт!
Тортик виходить досить солодким, тому в якості крему пропоную вибирати щось кисленьке або солоне. Арахісова паста - це відмінний варіант, такий же швидкий і простий, як і весь рецепт. Якщо гості на порозі, а вдома є баночка згущеного молока і крохмаль, десерт у вас точно буде!
- Згущене молоко - 1 банку
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Арахісова паста - 150 грам
Підготуйте інгредієнти.
У глибоку миску вбийте яйця, додайте сіль і соду.
Влийте згущене молоко.
І всипте крохмаль.
Ретельно збийте тісто до однорідності і вилийте в форму для випікання, застелену пергаментом.
Випікайте корж в духовці при температурі 180 градусів близько 35 хвилин. Важливо, щоб верх перестав "тремтіти" і всередині корж пропікся.
Коли корж охолоне, розріжте його навпіл і промажте кремом. В даному випадку це арахісова паста, але ви можете використовувати і інший крем, який вам до душі.
Зберіть тортик, за бажанням присипте цукровою пудрою. Я додала ще трохи кокосової стружки.
Торт "північний" досить пористий, тому часу на просочення йому майже не потрібно. Приємного чаювання!