Торт оксамитовий
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом приготування торта оксамитового в домашніх умовах. Впевнена - вас не залишить байдужими смак і насичений колір цього класичного тортика! Спробуйте, це просто!
Цей класичний рецепт торта оксамитового - від одного мого знайомого кухаря. У них в ресторані цей торт замовляють дуже часто, - ось і мені стало цікаво порадувати своїх гостей на святі таким смачним і ошатним тортом. Вийшло і справді дуже смачно, він самобутній навіть без всяких добавок на зразок горішків або інших кондитерських виробів. Спробуйте і переконайтеся!
- Какао-порошок - 50 грам
- Окріп - 50 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 3 склянки (половина - в тісто, половина - в вершках)
- Вершковий сир - 5 склянок (нЕ солоний; можна замінити перетертим сиром)
- Вершки жирні - 3 склянки
- Вершки з балона - 2 склянки (готові збиті пишні вершки)
- Барвник харчової червоний - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка (для гасіння соди)
1. Зробимо спочатку тісто. В окропі розчинний барвник і половину всього цукру, перемішаємо. Сюди додамо какао-порошок, перемішаємо. Додамо вершкове масло - воно якраз почне танути, збиті яйця (вводимо тонкою цівкою), сметану і гашене соду. Перемішаємо. Сюди ж додамо ваніль і потроху всипаємо борошно, постійно помішуючи.
2. Випікаємо, як звичайний бісквіт - в добре прогрітій духовці випікаємо близько півгодини, до сухої зубочистки.
3. Поки корж остигає, зробимо крем. Для цього збиваємо за допомогою міксера вершковий сир і вершки до однорідності, додамо потім збиті вершки і цукор, перемішаємо ще раз. Цим пишним кремом змащуємо весь торт
4. Правильний оксамитовий торт повинен бути обмазаний білим кремом з усіх боків, щоб крем був якомога густіше. Залишимо торт в холодильнику на годину, а краще - більше.
5. І ось така краса виходить! Приємного апетиту вам і вашим гостям!