Рецепт Торт оксамитовий фото

Торт оксамитовий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Молочні продукти , Вершковий сир , Сир , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ділюся з вами рецептом приготування торта оксамитового в домашніх умовах. Впевнена - вас не залишить байдужими смак і насичений колір цього класичного тортика! Спробуйте, це просто!

Опис приготування:

Цей класичний рецепт торта оксамитового - від одного мого знайомого кухаря. У них в ресторані цей торт замовляють дуже часто, - ось і мені стало цікаво порадувати своїх гостей на святі таким смачним і ошатним тортом. Вийшло і справді дуже смачно, він самобутній навіть без всяких добавок на зразок горішків або інших кондитерських виробів. Спробуйте і переконайтеся!

  • Какао-порошок - 50 грам
  • Окріп - 50 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Цукор - 3 склянки (половина - в тісто, половина - в вершках)
  • Вершковий сир - 5 склянок (нЕ солоний; можна замінити перетертим сиром)
  • Вершки жирні - 3 склянки
  • Вершки з балона - 2 склянки (готові збиті пишні вершки)
  • Барвник харчової червоний - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет винний - 1 Ст. Ложка (для гасіння соди)
торт оксамитовий - фото крок 1
1. Зробимо спочатку тісто. В окропі розчинний барвник і половину всього цукру, перемішаємо. Сюди додамо какао-порошок, перемішаємо. Додамо вершкове масло - воно якраз почне танути, збиті яйця (вводимо тонкою цівкою), сметану і гашене соду. Перемішаємо. Сюди ж додамо ваніль і потроху всипаємо борошно, постійно помішуючи.
торт оксамитовий - фото крок 2
2. Випікаємо, як звичайний бісквіт - в добре прогрітій духовці випікаємо близько півгодини, до сухої зубочистки.
торт оксамитовий - фото крок 3
3. Поки корж остигає, зробимо крем. Для цього збиваємо за допомогою міксера вершковий сир і вершки до однорідності, додамо потім збиті вершки і цукор, перемішаємо ще раз. Цим пишним кремом змащуємо весь торт
торт оксамитовий - фото крок 4
4. Правильний оксамитовий торт повинен бути обмазаний білим кремом з усіх боків, щоб крем був якомога густіше. Залишимо торт в холодильнику на годину, а краще - більше.
торт оксамитовий - фото крок 5
5. І ось така краса виходить! Приємного апетиту вам і вашим гостям!

Схожі рецепти