Морквяний оксамитовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Не варто думати, що випічка з морквою має яскраво виражений смак моркви - це не так! розповім, як приготувати морквяний оксамитовий торт - вологий, смачний, пухкий. Порадуйте їм рідних!
Хочете поекспериментувати з солодкою випічкою? Приготуйте морквяний торт з горіхами і апельсиновою цедрою - ароматний і апетитний. Бісквіт виходить вологим саме завдяки моркви - вона віддає сік і солодкість, в той же час смак моркви не відчувається в готовій випічці. За рецептом потрібно взяти волоські горіхи, але ви можете замінити їх мигдалем або лісовими горіхами. Крем-чіз можна приготувати вдома або купити готовий - вибирайте за смаком.
- Масло рослинне - 220 грам
- Борошно - 350 грам
- Морква очищена - 400 грам
- Цукор - 350 грам
- Горіхи волоські - 200 грам
- Вершкове масло - 220 грам(20 г в тісто, 200 г в крем)
- НЕ Krem-нічого - 500 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Цедра апельсина - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. Волоські горіхи підсмажте на сковороді, приправити сіллю, додайте 20 г вершкового масла і відправте в морозилку на час приготування тіста. Для тесту збийте міксером яйця, поступово додайте цукор і збивайте до пухкої маси.
2. Додайте рослинне масло, перемішайте міксером і поміняйте насадку на «гак». Додайте просіяне борошно, розпушувач, корицю, цедру апельсина, натерту на дрібній тертці моркву.
3. Горіхи дістаньте з морозилки, порубати ножем і додайте до тесту, перемішайте лопаткою. Розділити тісто на три частини. Дно форми діаметром 22 см потрібно вистелити пергаментом.
4. Окремо спечіть три коржа в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Коржі загорніть в плівку і відправте в холодильник на 3-4 годину.
5. Приготуйте крем: м'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2-3 хвилин, потім поступово додайте цукрову пудру. Збийте до однорідності, після чого додайте крем-чіз і знову перемішайте крем міксером.
6. Замість крем-Чизай можна на ніч процідити в холодильнику на друшляку через марлю сметану з кефіром - вийде пастоподібна маса. З коржів зріжте тонкі верхівки для крихти.
7. Зберіть торт: перемажьте коржи, верх і боки торта кремом. Прикрасьте крихтою і горіхами. Надішліть торт в холодильник на 3-4 годину. Смачного!