Рецепт Морквяний оксамитовий торт фото

Морквяний оксамитовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Вершковий сир , Сир , Морква , Горіхи
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Не варто думати, що випічка з морквою має яскраво виражений смак моркви - це не так! розповім, як приготувати морквяний оксамитовий торт - вологий, смачний, пухкий. Порадуйте їм рідних!

Опис приготування:

Хочете поекспериментувати з солодкою випічкою? Приготуйте морквяний торт з горіхами і апельсиновою цедрою - ароматний і апетитний. Бісквіт виходить вологим саме завдяки моркви - вона віддає сік і солодкість, в той же час смак моркви не відчувається в готовій випічці. За рецептом потрібно взяти волоські горіхи, але ви можете замінити їх мигдалем або лісовими горіхами. Крем-чіз можна приготувати вдома або купити готовий - вибирайте за смаком.

  • Масло рослинне - 220 грам
  • Борошно - 350 грам
  • Морква очищена - 400 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Горіхи волоські - 200 грам
  • Вершкове масло - 220 грам(20 г в тісто, 200 г в крем)
  • НЕ Krem-нічого - 500 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
морквяний оксамитовий торт - фото крок 1
1. Волоські горіхи підсмажте на сковороді, приправити сіллю, додайте 20 г вершкового масла і відправте в морозилку на час приготування тіста. Для тесту збийте міксером яйця, поступово додайте цукор і збивайте до пухкої маси.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 2
2. Додайте рослинне масло, перемішайте міксером і поміняйте насадку на «гак». Додайте просіяне борошно, розпушувач, корицю, цедру апельсина, натерту на дрібній тертці моркву.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 3
3. Горіхи дістаньте з морозилки, порубати ножем і додайте до тесту, перемішайте лопаткою. Розділити тісто на три частини. Дно форми діаметром 22 см потрібно вистелити пергаментом.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 4
4. Окремо спечіть три коржа в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Коржі загорніть в плівку і відправте в холодильник на 3-4 годину.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 5
5. Приготуйте крем: м'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2-3 хвилин, потім поступово додайте цукрову пудру. Збийте до однорідності, після чого додайте крем-чіз і знову перемішайте крем міксером.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 6
6. Замість крем-Чизай можна на ніч процідити в холодильнику на друшляку через марлю сметану з кефіром - вийде пастоподібна маса. З коржів зріжте тонкі верхівки для крихти.
морквяний оксамитовий торт - фото крок 7
7. Зберіть торт: перемажьте коржи, верх і боки торта кремом. Прикрасьте крихтою і горіхами. Надішліть торт в холодильник на 3-4 годину. Смачного!

Схожі рецепти