Дієтичний морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)
У пошуку низькокалорійних страв не варто проходити повз випічки, адже десерти можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Один із варіантів - це рецепт приготування дієтичного морквяного торта.
Приготувати дієтичний морквяний торт в домашніх умовах можна не тільки на десерт, але навіть на святковий стіл. Використовувати в якості начинки можна абсолютно будь-які фрукти, ягоди, а також насіння гарбуза або льону, наприклад. Це корисне ласощі, яке не відіб'ється на вашій фігурі.
- Вівсяна мука - 350-400 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Яйце - 4 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Морква - 4-6 штук
- Ананаси - 200 грам
- Горіхи - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукор - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно залити родзинки гарячою водою і залишити на 5-7 хвилин. Потім злити воду, а родзинки обсушити.
2. Вимити і очистити моркву. Натерти на дрібній тертці або середньої.
3. Подрібнити ананаси в пюре. В рецепт приготування дієтичного морквяного торта можна використовувати також зелені яблука, груші або будь-які інші фрукти, які є під рукою.
4. Горіхи подрібнити, але не в пудру, а щоб відчувалися невеликі шматочки.
5. Яйця вбити в глибоку миску. Додати дрібку солі і почати збивати. Влити оливкове масло і при бажанні додати трохи ванільного екстракту. Якщо фрукти солодкі, то можна обійтися і без цукру в тесті.
6. Борошно просіяти з розпушувачем. Додати мускатний горіх і корицю. З'єднати терту моркву з сухими інгредієнтами і яйцем. Додати обсушенний родзинки, подрібнений ананас і горіхи.
7. Ретельно перемішати, щоб тісто було однорідне і без грудочок. Цей простий рецепт дієтичного морквяного торта можна доповнити також медом за смаком.
8. Вилити тісто у жароміцних форму і відправити в розігріту духовку. Випікати корж 50-60 хвилин.
9. Готовність торта потрібно перевіряти дерев'яною паличкою, яка повинна виходити з коржа сухий. Коли дієтичний морквяний торт в домашніх умовах готовий, його потрібно остудити і тільки після цього акуратно нарізати і подавати до столу.