Торт «Наполеон» листковий
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую ознайомиться з моїм рецептом, в якому я розповім, як приготувати торт "наполеон" без зайвого клопоту. Буде дуже смачно і ніжно!
З невеликої кількості інгредієнтів і мінімальної кількості часу у вас вийде ідеальний "наполеон", який так люблять і дорослі, та діти. Коржі виходять ідеально тонкими, швидко просочуються і стають ніжними. Порадуйте своїх близьких і рідних улюбленим десертом!
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Вода холодна - 100 мілілітрів
- Молоко - 1 літр
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 1.5 склянки
- Ванільний цукор - 1 щіпка
Поставте на вогонь 0, 5 літра молока. В окремому посуді збийте яйця, цукор, ванілін, дві ложки борошна з гіркою і молоко, що залишилося.
У кипляче молоко влийте збиту суміш тонкою цівкою, безперервно помішуючи до загустіння крему. Варіть на середньому вогні 2-3 хвилини.
Остудіть крем до кімнатної температури.
Натріть на тертці вершкове масло і перемішайте його з борошном до утворення крихти, потім влийте холодну воду і замісити тісто. Накрийте його харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин.
Тісто розділіть на вісім рівних частин.
Кожну з частин розкачайте в тонкий коло. Випікайте кожен корж окремо по 5-6 хвилин при температурі 200 градусів.
Гарячий корж обріжте, використовуючи тарілку або кришку від каструлі з відповідним діаметром.
Обрізки подрібніть у велику крихту.
Зберіть торт. Кожен корж рясно промажте кремом, а також залиште частина крему для оформлення торта.
Верхній шар торта і боки змастіть кремом і прикрасьте крихтою. Надішліть торт в холодильник на ніч. Приємного чаювання!