Торт на сковороді «а-ля Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Раджу вам подивитися, як приготувати торт на сковороді "а-ля Наполеон" - швидкий рецепт торта для тих, у кого немає можливості скористатися духовкою. Це не традиційний рецепт, але дуже смачний.
Приготувати торт "наполеон" досить складно, тому розповім вам спрощений варіант схожого за смаком і формою торта, який навіть не потрібно випікати в духовці, т.К. Коржі готуються на сковороді. Крем найкраще приготувати заварний, після застигання він тримає форму і одночасно добре просочує коржі. Ви можете фарбувати торт рубаними горіхами, кокосовою стружкою або подрібненим печивом, залежить від вашого смаку.
- Борошно - 400 грам(+ 10 чайних ложок в крем)
- Олія - 200 грам
- Цукор - 300 грам
- Згущене молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в вершках)
- Молоко - 750 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 За смаком
- Горіхи - 100 грам (або печиво)
1. Згущене молоко вилийте в миску, додайте до неї злегка збовтане яйце. Частинами просійте борошно в тісто, додайте розпушувач і перемішайте. Тісто вимісити на присипаному борошном столі. Тісто вийде тугим.
2. Сформуйте ковбаску і розділіть її на 6 частин, вимісити кожен шматочок на сухому столі і розкачайте корж діаметром трохи менше вашої сковороди. Розігрійте суху сковорідку і швидко обсмажте тісто з обох сторін. Коржі розкладіть і остудіть.
3. Для крему яйця збийте вінчиком, додайте цукор, борошно і перемішайте. Додайте трохи молока і перемішайте. Знову частинами додайте молоко, постійно перемішуючи. Крем поставте на вогонь і проваріть до закипання.
4. Зменшіть вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи. Остудіть крем. М'яке масло збийте міксером і трьома частинами введіть крем в масло. Збийте.
5. Коржі перемажьте кремом, також затягніть кремом боки і верх торта. Посипте торт подрібненим печивом і горіхами. Залиште торт на ніч у холодильнику. Смачного!