Торт на рубінове весілля
(покроковий рецепт з фото)
Рубінове весілля - сорок років у шлюбі - дуже важливе свято, і порадувати своїх улюблених "молодят" пропоную, приготувавши торт на рубінове весілля в домашніх умовах! Це дуже просто і приємно!
Рецепт приготування торта на рубінове весілля вам точно сподобається. Я ось зі складною випічкою взагалі не в ладах: мені простіше приготувати щось легке і не віднімає багато часу на кшталт кексів або маффінів. Але цей торт готувався настільки просто, що я і сама не помітила, як вже приклеювала останній квіточку! Спробуйте і ви, торт виходить соковитим і смачним!
- Сухофрукти - 500 грам (у мене - чорнослив, чорнослив, фініки, сушені банани і горіхи в рівних пропорціях)
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Сода - 2 чайних ложки
- Какао - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Марципан білий - 500 грам (можна замінити мастикою)
- Декоративні квіти - 100 грам (можна купити вже відразу в різних кольорах, а можна пофарбувати червоним харчовим барвником різної концентрації)
1. Всі сухофрукти подрібнити в блендері, поки не отримаємо однорідну густу пасту. Додамо яйця, молоко, цукор і розтоплене вершкове масло, ще раз перемішати до однорідності. Далі вже додамо борошно, соду, какао і ваніль. Знову перемішаємо.
2. Тісто розливаємо в дві роз'ємні форми - побільше і поменше діаметром. Випікаємо при 180 градусах до сухої зубочистки. Маленький корж у мене був готовий через 35 хвилин, великий - через годину.
3. Коржі нехай охолонуть. Далі нашаровується маленький корж на великий (можна їх склеїти за допомогою варення або меду, якщо переживаєте за фортеця конструкції) і покриваємо марципаном або мастикою.
4. У мене все квіточки були білі, тому я розвела харчової червоний барвник в різній концентрації і по-різному тримала квіточки в розчині: деякі довше, інші поменше. Ліпимо їх на торт від темних - до світлих (чи навпаки).
5. У мене вийшов ось такий торт з переливчастим рубіновим відтінком!