Тортик «перлина рубінове»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні з задоволенням розповім, як приготувати тортик «Рубінова перлина». Він неймовірно смачний і просто тане в роті, а родзинкою десерту стане його кислувато-солодкий смак.
Готується торт досить складно, тому як складається з різних шарів. Однак сподіваюся, що з цим докладним рецептом у вас все вийде "на ура"! Такий торт відмінно готувати в літній період, тому як в його рецепт входять полуниця і черешня, також ягоди можна заморозити.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 240 грам(90 г для бісквіта, 50 г для крему, 100 г для ягідного желе)
- Крохмаль - 25 грам
- Борошно - 75 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Жовтки - 5 штук
- Желатин - 15 грам
- Білий шоколад - 375 грам(250 г для крему, 125 г для глазурі)
- Вершки - 575 грам(500 мілілітрів для крему, 75 мілілітрів для глазурі)
- Ваніль - 1 штука
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Полуниця - 200 грам
- Черешня - 250 грам
- Якщо-якщо - 3 грами
- Глюкоза - 75 грам
- Молоко сухе - 10 грам
- Желатин - 6 грам
1. Для бісквіта яйця перетираємо з цукром за допомогою міксера, додаємо борошно і крохмаль, все ретельно перемішуємо і відправляємо в форму для запікання. Випікаємо близько 30-40 хвилин в духовій шафі при температурі 160-170 градусів.
2. Полуницю і черешню ретельно промиваємо, видаляємо кісточки і за допомогою блендера робимо пюре.
3. Всипаємо до пюре цукор, відправляємо все на вогонь і весь час помішувати. Як тільки закипіло, кидаємо агар-агар і кип'ятимо ще хвилини 3-5. Відставляємо остигати до кімнатної температури, а потім переливаємо в застелену плівкою форму. Ми залишаємо желе застигати.
4. Для крему жовтки відправляємо в каструлю, додаємо цукор і ваніль і трохи збиваємо до однорідної маси, вливаємо молоко і ставимо на маленький вогонь. Весь час перемішуємо масу. Як тільки жовтки починають густіти, прибираємо каструлю з вогню.
5. Додаємо в каструлю до жовтків шоколад і перемішуємо до розчинення. Желатин заздалегідь замочуємо у воді, щоб він набряк, і вводимо його в масу, все перемішуємо. Ми залишаємо остигати до кімнатної температури.
6. Вершки заздалегідь ставимо в холодильник, потім дістаємо їх і збиваємо міксером.
7. З'єднуємо вершки з жовтками і шоколадом.
8. Акуратно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
9. Готовий бісквіт дістаємо з форми і розрізаємо на 2 коржа.
10. Вниз форми і по центру укладаємо бісквіт, змащуємо його 1/3 крему і заповнюємо кремом краю.
11. Поверх крему укладаємо желе, краю заповнюємо кремом.
12. Кладемо другий корж
13. Що залишився крем заливаємо поверх бісквіта. Відправляємо форму в холодильник годин на 10-12.
14. Для глазурі: замочуємо желатин до набрякання. У сотейник кладемо вершки і глюкозу, відправляємо все на вогонь і чекаємо, коли практично закипить, після чого всипаємо сухе молоко і перемішуємо. Прибираємо з вогню і всипаємо шоколад, перемішуємо до повного розчинення.
15. До глазурі додаємо заздалегідь замочений желатин.
16. Дістаємо форму з тортом з холодильника, акуратно виймаємо майже готовий десерт. Приготовану глазур виливаємо по центру і розмазує по торту. Прикрашаємо торт павутинкою з фруктового пюре. Відправляємо в холодильник для застигання і подаємо до столу.