Рецепт Тортик «перлина рубінове» фото

Тортик «перлина рубінове»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 15
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сьогодні з задоволенням розповім, як приготувати тортик «Рубінова перлина». Він неймовірно смачний і просто тане в роті, а родзинкою десерту стане його кислувато-солодкий смак.

Опис приготування:

Готується торт досить складно, тому як складається з різних шарів. Однак сподіваюся, що з цим докладним рецептом у вас все вийде"на ура" ! Такий торт відмінно готувати в літній період, тому як в його рецепт входять полуниця і черешня, також ягоди можна заморозити.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 240 грам(90 г для бісквіта, 50 г для крему, 100 г для ягідного желе)
  • Крохмаль - 25 грам
  • Борошно - 75 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Жовтки - 5 штук
  • Желатин - 15 грам
  • Білий шоколад - 375 грам(250 г для крему, 125 г для глазурі)
  • Вершки - 575 грам(500 мілілітрів для крему, 75 мілілітрів для глазурі)
  • Ваніль - 1 штука
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Полуниця - 200 грам
  • Черешня - 250 грам
  • Якщо-якщо - 3 грами
  • Глюкоза - 75 грам
  • Молоко сухе - 10 грам
  • Желатин - 6 грам
тортик
1. Для бісквіта яйця перетираємо з цукром за допомогою міксера, додаємо борошно і крохмаль, все ретельно перемішуємо і відправляємо в форму для запікання. Випікаємо близько 30-40 хвилин в духовій шафі при температурі 160-170 градусів.
тортик
2. Полуницю і черешню ретельно промиваємо, видаляємо кісточки і за допомогою блендера робимо пюре.
тортик
3. Всипаємо до пюре цукор, відправляємо все на вогонь і весь час помішувати. Як тільки закипіло, кидаємо агар-агар і кип'ятимо ще хвилини 3-5. Відставляємо остигати до кімнатної температури, а потім переливаємо в застелену плівкою форму. Ми залишаємо желе застигати.
тортик
4. Для крему жовтки відправляємо в каструлю, додаємо цукор і ваніль і трохи збиваємо до однорідної маси, вливаємо молоко і ставимо на маленький вогонь. Весь час перемішуємо масу. Як тільки жовтки починають густіти, прибираємо каструлю з вогню.
тортик
5. Додаємо в каструлю до жовтків шоколад і перемішуємо до розчинення. Желатин заздалегідь замочуємо у воді, щоб він набряк, і вводимо його в масу, все перемішуємо. Ми залишаємо остигати до кімнатної температури.
тортик
6. Вершки заздалегідь ставимо в холодильник, потім дістаємо їх і збиваємо міксером.
тортик
7. З'єднуємо вершки з жовтками і шоколадом.
тортик
8. Акуратно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
тортик
9. Готовий бісквіт дістаємо з форми і розрізаємо на 2 коржа.
тортик
10. Вниз форми і по центру укладаємо бісквіт, змащуємо його 1/3 крему і заповнюємо кремом краю.
тортик
11. Поверх крему укладаємо желе, краю заповнюємо кремом.
тортик
12. Кладемо другий корж
тортик
13. Що залишився крем заливаємо поверх бісквіта. Відправляємо форму в холодильник годин на 10-12.
тортик
14. Для глазурі: замочуємо желатин до набрякання. У сотейник кладемо вершки і глюкозу, відправляємо все на вогонь і чекаємо, коли практично закипить, після чого всипаємо сухе молоко і перемішуємо. Прибираємо з вогню і всипаємо шоколад, перемішуємо до повного розчинення.
тортик
15. До глазурі додаємо заздалегідь замочений желатин.
тортик
16. Дістаємо форму з тортом з холодильника, акуратно виймаємо майже готовий десерт. Приготовану глазур виливаємо по центру і розмазує по торту. Прикрашаємо торт павутинкою з фруктового пюре. Відправляємо в холодильник для застигання і подаємо до столу.

Схожі рецепти