Торт «молочна дівчинка»
(покроковий рецепт з фото)
Вже з назви можна здогадатися, що торт "молочна дівчинка" - це дуже легкий, повітряний молочний торт. До речі, інакше його ще називають тортом для закоханих. Ділюся рецептом торта.
Якщо вам до душі ніжні, легкі, повітряні кремові тортики з молочно-вершковим смаком, то торт "молочна дівчинка" вам обов'язково сподобається. Шматочки торта просто тануть у роті, і обмежитися лише одним шматочком, повірте, досить складно. Цікаво? тоді розповідаю, як приготувати торт "молочна дівчинка" в домашніх умовах.
- Згущене молоко - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 15 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Вершки 35% - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Шоколад - 50 грам
Згущене молоко збиваємо з яйцями до однорідності.
Додаємо борошно і розпушувач, гарненько перемішуємо до відсутності грудочок.
Беремо кальку, акуратненько креслимо на ній коло. У центр кола кладемо 2 ст.Л. Отримав тесту, ложкою разравниваем його в межах окресленого кола.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Кладемо корж в духовку і запікаємо не більше 2 хвилин. Як тільки підрум'яниться - відразу дістаємо. Готові коржі охолоджуємо прямо на папері, тільки коли охолонуть - тоді знімаємо їх з паперу.
Тим часом, поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього змішуємо вершки з цукровою пудрою. Перемішувати потрібно ложкою протягом 4-5 хвилин. Не перестарайтеся - по консистенції це повинен бути крем, а не масло.
Збираємо торт, накладаючи один корж на інший і промащуючи їх кінцевим кремом. Потім цим же кремом щедро покриваємо торт зверху і з боків. Посипаємо торт тертим шоколадом - і в холодильник на півгодини.
Смачного!