Торт «Моцарт»
(покроковий рецепт з фото)
Торт з музичним назвою "моцарт" буде воістину справжнім кулінарним витвором зі своїми трелями мигдалю, акордами кориці і барабанним дробом рома. Готуйте, творіть і насолоджуйтеся.
Подивіться, як приготувати торт "моцарт", який водоспадами запахів кориці, мигдалю, шоколаду та рома потрясе вас і вашу родину, своїм смаком і ароматом наповнить весь будинок і залишиться в пам'яті до наступного приготування. Цей кулінарний шедевр для тих, хто любить кухонне творчість і вишукані творіння. Торт буде гідною прикрасою для урочисто святкового столу.
- Вершкове масло - 215 грам (для коржа - 200 м, для карамелізованих яблук - 15 м)
- Цукрова пудра - 55 грам (для коржа - 50 м, для карамелізованих яблук - 5 м)
- Мигдалеве борошно - 35 грам
- Ром темний - 3 Ст. Ложки (для коржа - 1 ст. Ложка, для карамелізований яблук - 2 ст. Ложки.)
- Жовток - 2 штуки
- Кориця мелена - 2 чайних ложки (для карамелізованих яблук - 1 немає. Л., для шоколадного мусу - 1 немає. Л.)
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Яблуко - 1 штука
- Мелена кориця - 1 щіпка
- Темний шоколад - 250 грам
- Вершки жирні - 70 мілілітрів
- Цукрова пудра - 40 грам
- Яєчний білок - 6 штук

1. Спочатку дістаньте всі необхідні продукти, щоб були під рукою. Приготуйте ємність блендера, покладіть туди масло, цукрову пудру, ром і корицю, подрібніть.

2. Додайте мигдаль і борошно, всипте розпушувач, замісіть тісто для м'якого стану, але щоб не липнуло. Розділити тісто на три частини, кожну з них загорніть в плівку і поставте на 2 години в холодильник.

3. Кожну з частин покладіть між листами пергаменту і розкачайте. Ображати корж за формою тарілки, приблизно на 20 см. Випікайте по 11 хвилин при температурі 180 З.

4. Очистіть яблука і поріжте на невеликі кубики. Посмажте на розігрітій сковороді на вершковому маслі цукрову пудру і яблука з корицею. Яблука не повинні розвалюватися. Налийте ром і підпаліть. Перекладіть продукти на тарілку.

5. Приступите до приготування мусу. Розтопіть шоколад на водяній бані. Нагрійте окремо вершки до кипіння з паличкою кориці. Вийміть корицю, з'єднайте вершки і шоколад.

6. Окремо збийте білки з цукровою пудрою до густого стану. Поступово невеликими порціями додавайте білки в шоколад, помішуючи, намагайтеся, щоб вони не осіли. Покладіть в мус яблука після того як вони охолонуть. Все перемішайте.

7. Починайте формувати торт в рознімної формі: корж, половина мусу, корж, половина мусу, корж. Покладіть торт в холодильник не менше ніж на 5 годин. Вийміть охолоджений торт. Підправте боки і посипте шоколадом або крихтами вафлі. Верх прикрасьте какао і далі на свій розсуд.