Рецепт Торт «міністерський» фото

Торт «міністерський»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Торт "міністерський" користувався величезною популярністю в Радянському Союзі. Готувати його вміла кожна господиня. Цікавий і оригінальний цей торт тим, що у нього три коржа з ​​різними начинками.

Дуже раджу вам приготувати цей торт в найближчі вихідні. Він виходить дуже смачним і незвичайним, а готується просто і досить швидко. Такий торт моя мама раніше готувала дуже часто, поки не прийшла "мода" з biskvitи, у неї я і дізналася рецепт, як приготувати торт "міністерський" . І уявіть собі, з першого разу він вийшов чудовим. Спробуйте і ви приготувати його.

  • Яйця - 3 штуки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Кефір - 450 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (погашена оцтом)
  • Згущене молоко - 350 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
торт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ізюм заздалегідь залийте окропом (приблизно за 1 час), мак на ніч замочіть в холодній воді.
торт
Є 2 варіанти приготування тіста: окремо змішувати 1 яйце, третину кефіру, борошна і цукру і додавати одну з начинок, або ж змішати відразу всі інгредієнти для тіста і вже готовим розділити на 3 частини. Я роблю за другим варіантом, тому відразу змішую 3 яйця з 1 склянкою цукру до однорідності.
торт
Додайте кефір і соду, погашену оцтом, перемішайте.
торт
Просівають борошно, постійно розмішуючи тісто. Коли введете всю муку і тісто стане однорідним, розділіть його на 3 рівні частини.
торт
Першу частину змішайте з родзинками, віджатим від рідини.
торт
Відразу ж перекладіть тісто в форму для випічки діаметром 22 см. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
торт
Перший корж готовий.
торт
Аналогічно спечіть другий корж з маком.
торт
І останній корж з горіхами. Всі три коржа повинні повністю охолонути, інакше масляний крем просто розтане.
торт
Поки коржі остигають, підготуйте масляний крем. Для цього масло кімнатної температури збийте разом зі згущеним молоком до утворення однорідної пишної маси.
торт
Масляний крем для торта готовий.
торт
Зберіть торт, перемазаний кожен корж кремом.
торт
Зверху і з боків також змастіть залишками крему.
торт
Прикрасьте торт за бажанням. Все готово, торт можна відразу розрізати, але я все ж раджу залишити його хоч на 1 час, він вийде і смачніше, і різатися буде краще. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти