Торт «міністерський»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "міністерський" користувався величезною популярністю в Радянському Союзі. Готувати його вміла кожна господиня. Цікавий і оригінальний цей торт тим, що у нього три коржа з різними начинками.
Дуже раджу вам приготувати цей торт в найближчі вихідні. Він виходить дуже смачним і незвичайним, а готується просто і досить швидко. Такий торт моя мама раніше готувала дуже часто, поки не прийшла "мода" з biskvitи, у неї я і дізналася рецепт, як приготувати торт "міністерський" . І уявіть собі, з першого разу він вийшов чудовим. Спробуйте і ви приготувати його.
- Яйця - 3 штуки
- Мак - 1/2 склянки
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 450 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (погашена оцтом)
- Згущене молоко - 350 грам
- Вершкове масло - 200 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ізюм заздалегідь залийте окропом (приблизно за 1 час), мак на ніч замочіть в холодній воді.
Є 2 варіанти приготування тіста: окремо змішувати 1 яйце, третину кефіру, борошна і цукру і додавати одну з начинок, або ж змішати відразу всі інгредієнти для тіста і вже готовим розділити на 3 частини. Я роблю за другим варіантом, тому відразу змішую 3 яйця з 1 склянкою цукру до однорідності.
Додайте кефір і соду, погашену оцтом, перемішайте.
Просівають борошно, постійно розмішуючи тісто. Коли введете всю муку і тісто стане однорідним, розділіть його на 3 рівні частини.
Першу частину змішайте з родзинками, віджатим від рідини.
Відразу ж перекладіть тісто в форму для випічки діаметром 22 см. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Перший корж готовий.
Аналогічно спечіть другий корж з маком.
І останній корж з горіхами. Всі три коржа повинні повністю охолонути, інакше масляний крем просто розтане.
Поки коржі остигають, підготуйте масляний крем. Для цього масло кімнатної температури збийте разом зі згущеним молоком до утворення однорідної пишної маси.
Масляний крем для торта готовий.
Зберіть торт, перемазаний кожен корж кремом.
Зверху і з боків також змастіть залишками крему.
Прикрасьте торт за бажанням. Все готово, торт можна відразу розрізати, але я все ж раджу залишити його хоч на 1 час, він вийде і смачніше, і різатися буде краще. Їжте із задоволенням!