Торт «Іспанська вітерець»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже красивий і по-справжньому святковий торт "іспанська вітерець" в домашніх умовах зможе зробити кожна господиня. Трохи поворожити над кремом і тестом не так вже й складно, вам сподобається!
Отже, шоколадний торт "іспанська вітерець" в домашніх умовах! Для прикраси цього торта я використовувала желе іспанського шеф-кухаря Андріана Кетгласа - з перцем і малиною. Але це вже, звичайно, по бажанню. Вам же я просто розповім, як приготувати торт "іспанська вітерець"!
- Цукор - 250 грам
- Яйця - 8 штук(2- в вершках, інше - для бісквіта)
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад - 300 грам (половина - в бісквіт, половина - в вершках)
- Крем - 400 мілілітрів (або вершки)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 90 грам
- Какао - 300 грам
- Молоко - 70 грам
- Желатин швидкорозчинний - 12 грам
1. Масло і сметану топимо на водяній бані.
2. Шоколад харчування (250 г) і поламаємо його на шматочки. Він теж повинен розтанути. Перемішаємо.
3. Яйця збиваємо з цукром, довго, щоб вони збільшилися вдвічі.
4. Муку змішаємо з какао, содою, розпушувачем тесту. Додати цю борошняну суміш в яєчно-шоколадну. Перемішаємо, випікаємо приблизно годину при 170 градусах в духовці.
5. Чи не діставайте коржі з духовки, нехай охолонуть там. Тепер коржі розрізаємо на три частини. Нижню залишимо в цій же формі.
6. Робимо крем. Желатин залити 40 мл холодного молока, дати набрякнути. Розтопити в молоці (30 мл) шоколад, зняти розтоплений шоколад з вогню додати жовтки і набряклий желатин, добре перемішати і дати суміші охолонути.
7. Яєчні білки збиваємо до гострих піків і домішуємо до шоколадного крему.
8.Вершки або сметану теж збиваємо і домішуємо до крему. Промащуємо підготовлені коржі.
9. Залишимо в холодильнику до повного охолодження торта, можна під пресом. А потім вже прикрашаєте на свій смак. Удачі вам!