Торт-хвилинка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Торт-хвилинка на сковороді - дуже швидке і чергове солоденьке блюдо. Назва говорить сама за себе. Цей десерт готується максимально швидко і тому годиться для частування на кожен день.
Торт-хвилинка на сковороді - найпростіший і смачний торт на світлі. Я дуже люблю цей десерт і за простоту приготування, і за його недороговізна. Смак у нього чудовий - в міру солодкий, в міру просочений, але не жирний і не маслянистий. Так, як я люблю! Вся принадність цього торта починається з коржів, які самі по собі вже є самодостатнім смачні! Пробуйте готувати і пишіть свої відгуки. Бажаю приємного приготування!
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Яйце - 2 штуки(1 для тіста, 1 для крему)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для крему)
- Молоко - 800 мілілітрів
Заважати тісто. У мисці змішуємо згущене молоко, 1 яйце, борошно, гаситься соду (оцтом). Замішане тісто розгортаємо на тонкі коржі.
За допомогою кришки від сковорідки, в якій будемо смажити коржі, вирізаємо потрібну форму торта.
Коржі обсмажуємо на сухій тефлоновій сковорідці з двох сторін. Обсмажуємо на високому вогні досить швидко.
Готовий крем. У каструлі за допомогою міксера збиваємо яйце з цукром. Потім додаємо борошно, трохи молока, ванілін. Далі вливаємо молоко тонкою цівкою і продовжуємо збивати. Ставимо на невеликий вогонь, варимо, постійно перемішуємо, до загустіння крему.
Загуснув крем залишаємо охолонути. Далі в крем додаємо трохи м'якого вершкового масла і збиваємо міксером. Готовим кремом промазуємо коржі.
Промазаний торт посипаємо улюбленої присипкою (кокосовий, шоколадна стружка і так далі) або ж рубаним коржем. Відправляємо тортик в холодильник на кілька годин, щоб він застиг і подаємо до чаю. Смачного!