Торт «горіховий політ»
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо смачний рецепт, як приготувати торт "горіховий політ" . Його повітряні коржі сподобаються всім, цей торт - аналог знаменитого "київського" . Ласощі для всієї родини.
Смачна випічка це та, що приготовлена своїми руками. Тоді ви можете бути впевнені в якості та свіжості використаних продуктів. Для приготування торта можна взяти будь-які горіхи, в стандартному рецепті використовують арахіс.
Дивіться, як приготувати торт "горіховий політ", готуйте і насолоджуйтеся його смаком!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 400 грам
- Арахіс - 180 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 1 штука (упаковка)
- Какао - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Миску, в якій будемо готувати тісто, ставимо в морозильник на десять хвилин. Арахіс промиваємо і обсмажуємо на сковороді, в духовці або мікрохвильовій печі. Кладемо арахіс в чашу блендера і перебиваємо на дрібні шматочки (необхідно, щоб залишалися шматочки).
2. Відокремлюємо білки від жовтків, білки охолоджуємо, додаємо їх в охолоджену миску, кладемо дрібку солі і збиваємо їх в міцну піну.
3. Після того, як білки загусли, по одній ложці додаємо цукор і продовжуємо збивати.
4. Після того, як ввели весь цукор і він розчинився, додаємо до маси розтерті горіхи. Перемішуємо дуже обережно, ложкою знизу вгорі.
5. Деко застилає пергаментом і виливаємо горіхово-білкову суміш.
6. Духова шафа розігріваємо до 110 градусів і ставимо деко на 70-90 хвилин, дверцята не закриваємо повністю, щоб коржі підсушують.
7. У сотейник вливаємо молоко, жовтки і цукор, варимо все на маленькому вогні, помішуючи, хвилин десять-п'ятнадцять.
8. Масло попередньо розм'якшити і збити його віночком.
9. Не перестаючи збивати, вливаємо тонкою цівкою сироп з молока, яєць і цукру. Відправляємо в холодильник на двадцять хвилин.
10. Коржі перемащуємо кремом, краю теж змащуємо кремом. Решта горіхи і шматочки від коржів подрібнюємо і обволікає краю торта. Відправляємо готовий десерт в холодильник на годину, після чого він готовий. Смачного!