Торт десерт «Дарунки літа»
(покроковий рецепт з фото)
Муссовий торт-десерт "дари літа" стане не просто прикрасою святкового літнього столу, але і припаде до смаку любителям всіх ягід: полуниці, чорної і червоної смородини, малини, вишні та черешні.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати торт-десерт "дари літа" - святковий мус на бісквітної основі, прикрашений різними ягодами і шоколадною стружкою. Такий десерт найкраще підходить для літа, так як в цей час ягоди свіжі та найкорисніші. Якщо ви хочете приготувати такий торт взимку, пропоную вам використовувати персики, банани, яблука і груші в якості прикраси, але їх заздалегідь необхідно буде злегка збризнути лимонним соком.
- Цукор - 350 грам(100г в тісто, 200г в мус, 50г в сироп)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 60 грам
- Какао-порошок - 20 грам
- Желатин - 25 грам
- Вода - 150 грам(100г в мус, 50г в сироп)
- Вершки від 33% - 400 грам
- Ягоди - 400-500 грам
- Цукрова пудра - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Шоколадна стружка - 10 штук
1. Виміряйте окружність і висоту форми. Зробіть дві розмітки на папері для випічки: довжиною в половину окружності форми, а висотою рівній висоті форми + 1 см. Дно форми застеліть папером для випічки.
2. Просіяне борошно змішайте з какао-порошком. Цукор змішайте з ванільним цукром. Мартенс відділи Желтков, додайте до них щіпку солі і збийте міксером до стійкої піни. Не перериваючи збивання, додайте невеликими порціями цукор і збийте білки до стійких піків.
3. По одному додайте жовтки і перемішайте на мінімальній швидкості міксера. У три прийоми додайте борошняну суміш і акуратно перемішайте лопаткою. Частина тесту перекладіть в кондитерський мішок.
4. Заповніть шаблони на папері для випічки, видавлюючи тісто в формі смужок, посипте цукровою пудрою і залиште на 15 хвилин. Час, що залишився тісто розподіліть по дну форми. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 12-15 хвилин.
5. З гарячих заготовок зніміть папір. Розблокуйте бортик форми і встановіть заготовки, поки вони гарячі. Зайві секції заготовки видаліть. Залиште бісквіт у формі на 15 хвилин, потім витягніть і остудіть на решітці. Встановіть корж до готових заготівлях з тіста.
6. Желатин з'єднайте з холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. Для сиропу доведіть до кипіння цукор і воду. Остудіть. Полуницю подрібніть блендером і доведіть до кипіння. provara 15 хвилин, постійно помішуючи.
7. Додайте цукор, доведіть до кипіння і проваріть ще п'ять хвилин. У гарячому пюре розчиніть набряклий желатин. Остудіть. На блюдо викладіть бісквіт, просочіть сиропом, встановіть навколо заготовки з тіста і зімкніть форму.
8. Остигнуло полуничне пюре збийте міксером протягом декількох хвилин, з'єднайте з охолодженими збитими вершками. Заповніть форму і відправте в холодильник на 3-4 годину.
9. Зніміть кільце і обв'яжіть торт ниткою. Прикрасьте ягодами, шоколадною стружкою і цукровою пудрою. Смачного!