Тортик «чекаю літа»
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю балувати своїх близьких тортиками і намагаюся до кожного випадку приготувати оригінальний смачний низькокалорійний торт. Ось один з улюблених рецептів.
Прикрасити на свій смак. Смачного!
- Яйця - 4 штуки (бісквіт)
- Борошно - 100 грам (бісквіт)
- Крохмаль - 50 грам (бісквіт)
- Рахрихлітель - 2 чайних ложки (бісквіт)
- Цукор - 100 грам (бісквіт)
- Вода - 2 Ст. Ложки (бісквіт)
- Джем абрикосовий - 200 грам (можна будь-яке варення через блендер)
- Сир - 500 грам (крем)
- Йогурт - 500 грам (крем)
- Цукор - 150 грам (крем)
- Желатин - 10 грам (крем)
- Полуниця - 250 грам(150 г - для прикраси, 100 г в вершках)
Почнемо з бісквіта: жовтки відокремити від білків. Окремо збити білки з цукром до піком. Збити жовтки в кінці додати води. До білків додати жовтки обережно від низу до верху перемішати. Просіяти борошно, крохмаль, додати розпушувач. Все акуратно перемішати.
Розділити тісто на 2 частини. Одне викласти на прямокутний лист, для приготування рулету.
Інший викласти 2 кола розміром форми для торта.
Випікати 8-10 хв. В розігрітій духовці 180 г.
Далі дістаємо деко швидко змащуємо джемом і загортаємо в харчову плівку. Залишає в холодильнику на 15-20 хв.
Інший викласти 2 кола розміром форми для торта.
Випікати 8-10 хв. В розігрітій духовці 180 г.
Далі дістаємо деко швидко змащуємо джемом і загортаємо в харчову плівку. Залишає в холодильнику на 15-20 хв.
Готовий крем: замочити желатин. Протерти через сито сир змішати з цукром і йогуртом. Переміщати до повного розчинення цукру. Додати дрібно нарізану полуницю.
Желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі 30 сек. Цівкою ввести в крем.
Желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі 30 сек. Цівкою ввести в крем.
Підготовка форми. Форму для торта (я брала миску для салату) укрити харчовою плівкою. Далі викласти полуницю.
Нарізати рулетики і викласти зверху.
Залити кремом і в кінці укласти круглий бісквіт. Прибрати в холодильник до повного застигання.
В розрізі.