Торт «Данді»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний розсипчастий кекс "данді" є популярною і улюбленою багатьма випічкою. Ці ласощі готується з додаванням великої кількості сухофруктів, які роблять його корисним і поживним.
У цьому варіанті приготування популярного кексу в тісто додаються домашні гарбузове цукати, які відмінно доповнюють смакову палітру випічки. Однак при бажанні їх можна замінити на будь-які інші. Аналогічно цьому, при необхідності можна замінити зазначену в рецепті кукурудзяну муку на таку ж кількість пшеничного борошна. Але слід враховувати, що кекс стане менш розсипчастим.
- Вершкове масло - 150 грам
- Ізюм - 150 грам
- Цукати (гарбузове) - 150 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Заголовок Бондюель - 70 грам
- Цедра лимона або апельсина - 15 грам
- Розпушувач - 10 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Промийте і обсушіть родзинки, вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м'яким. Як добавки виберіть один або кілька сортів родзинок і будь-які цукати за бажанням.
Із вказаної кількості пшеничного борошна візьміть 1 столову ложку і змішайте її з родзинками і шматочками цукатів. Відставте підготовлені добавки на час приготування тіста.
М'яке вершкове масло розітріть з цукром до однорідності, введіть яйця по одному, ретельно перемішуючи масу ложкою або віночком.
Додайте в олійно-яєчну масу цедру лимона або апельсина (вказану кількість відповідає цедрі, знятої з одного великого фрукта), з'єднайте компоненти.
Змішайте залишилися сухі інгредієнти: кукурудзяну і пшеничну муку, а також розпушувач. Порціями введіть їх в тісто при просіюванні і перемішуванні.
У вийшло густе тісто додайте підготовлені раніше сухофрукти і ще раз перемішайте.
Підготуйте форму для випікання і викладіть в неї тісто з сухофруктами. Помістіть в розігріту до 170 градусів духовку.
Випікайте кекс "данді" протягом 40-50 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою. Залиште готовий кекс в вимкненій духовці ще на 5-10 хвилин, а потім дайте йому охолонути при кімнатній температурі.