Рецепт Торт «бідолаха» фото

Торт «бідолаха»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Ідеальний варіант солодкої смачної випічки, коли грошей для покупки дорогих інгредієнтів недостатньо. Коржі на томатному соку і густий заварний крем з маслом виходять ароматними і повітряними.

Після перегляду цього рецепта вам напевно захочеться розповісти подругам, як приготувати торт "бідолаха" - бюджетне частування, від якого пальчики оближеш! Коржі виходять досить незвичайними за структурою - все благодаря томатному соку, на основі якого готується тісто. Крем найкраще готувати заварний, так як сметанний занадто швидко оживляти коржі, а масляний навпаки залишить їх сухими. Прикрасити торт можна горіхами, шоколадною стружкою або подрібненим печивом - все залежить від вашого смаку.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 180 грам(+ 10 ст. Ложок)
  • Томатний сік - 15 Ст. Ложок
  • Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 30 Ст. Ложок
  • Яйце - 2-3 штук
  • Молоко - 1 літр
  • Сода - 1 Чайна ложка
торт
1. Томатний сік посоліть за смаком і добре змішайте з 10 столовими ложками цукру. Дайте масі постояти протягом 5 хвилин, щоб цукор злегка розчинився.
торт
2. Додайте соду і соняшникову олію і добре перемішайте - почнеться реакція і маса побіліє, не лякайтесь. Залиште масу на столі на 15 -20 хвилин. Знову перемішайте масу і перелийте її в чашу міксера.
торт
3. Додайте 10 столових ложок борошна і збийте протягом декількох хвилин до пишного стану. Додайте в збиту масу ще 10 столових ложок борошна з гіркою. Перемішайте лопаткою.
торт
4. Викладіть на стіл борошно, що залишилося, зверху викладіть липке тісто і замісити його руками протягом 10 хвилин. Тісто має вийде м'яким і еластичним - можливо, вам буде потрібно менше борошна, регулюйте її кількість під час замісу.
торт
5. Залиште тісто на столі на 5 хвилин, після чого розділіть його на дві рівні частини. На папері для випічки розкачайте корж діаметром з дно рознімної форми для випічки. Товщина тесту 0, 5 см.
торт
6. Перекладіть папір з коржем в форму для випічки і відправте її в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дайте коржам повністю охолонути.
торт
7. Приготуйте крем: яйця збийте міксером в пишну піну, додайте півсклянки цукру і збийте, щоб цукор розчинився. Додайте другу половину цукру і ваніль. Знову добре збийте, додайте 2-3 столові ложки борошна.
торт
8. Добре підігрійте молоко і додайте до нього яєчну суміш, змішуючи масу. На середньому вогні, безперервно помішуючи, доведіть масу до загустіння і закипання. Зніміть крем з вогню і повністю остудіть.
торт
9. М'яке вершкове масло збийте міксером. Невеликими порціями додайте остиглий крем, кожен раз добре збиваючи масу. Рясно змастіть вийшов кремом коржі, верх і боки торта.
торт
10. Посипте торт подрібненими горіхами або печивом. Надішліть торт в холодильник на 5-6 годин. Смачного!

Схожі рецепти