Торт «бідолаха»
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний варіант солодкої смачної випічки, коли грошей для покупки дорогих інгредієнтів недостатньо. Коржі на томатному соку і густий заварний крем з маслом виходять ароматними і повітряними.
Після перегляду цього рецепта вам напевно захочеться розповісти подругам, як приготувати торт "бідолаха" - бюджетне частування, від якого пальчики оближеш! Коржі виходять досить незвичайними за структурою - все благодаря томатному соку, на основі якого готується тісто. Крем найкраще готувати заварний, так як сметанний занадто швидко оживляти коржі, а масляний навпаки залишить їх сухими. Прикрасити торт можна горіхами, шоколадною стружкою або подрібненим печивом - все залежить від вашого смаку.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 180 грам(+ 10 ст. Ложок)
- Томатний сік - 15 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 30 Ст. Ложок
- Яйце - 2-3 штук
- Молоко - 1 літр
- Сода - 1 Чайна ложка

1. Томатний сік посоліть за смаком і добре змішайте з 10 столовими ложками цукру. Дайте масі постояти протягом 5 хвилин, щоб цукор злегка розчинився.

2. Додайте соду і соняшникову олію і добре перемішайте - почнеться реакція і маса побіліє, не лякайтесь. Залиште масу на столі на 15 -20 хвилин. Знову перемішайте масу і перелийте її в чашу міксера.

3. Додайте 10 столових ложок борошна і збийте протягом декількох хвилин до пишного стану. Додайте в збиту масу ще 10 столових ложок борошна з гіркою. Перемішайте лопаткою.

4. Викладіть на стіл борошно, що залишилося, зверху викладіть липке тісто і замісити його руками протягом 10 хвилин. Тісто має вийде м'яким і еластичним - можливо, вам буде потрібно менше борошна, регулюйте її кількість під час замісу.

5. Залиште тісто на столі на 5 хвилин, після чого розділіть його на дві рівні частини. На папері для випічки розкачайте корж діаметром з дно рознімної форми для випічки. Товщина тесту 0, 5 см.

6. Перекладіть папір з коржем в форму для випічки і відправте її в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дайте коржам повністю охолонути.

7. Приготуйте крем: яйця збийте міксером в пишну піну, додайте півсклянки цукру і збийте, щоб цукор розчинився. Додайте другу половину цукру і ваніль. Знову добре збийте, додайте 2-3 столові ложки борошна.

8. Добре підігрійте молоко і додайте до нього яєчну суміш, змішуючи масу. На середньому вогні, безперервно помішуючи, доведіть масу до загустіння і закипання. Зніміть крем з вогню і повністю остудіть.

9. М'яке вершкове масло збийте міксером. Невеликими порціями додайте остиглий крем, кожен раз добре збиваючи масу. Рясно змастіть вийшов кремом коржі, верх і боки торта.

10. Посипте торт подрібненими горіхами або печивом. Надішліть торт в холодильник на 5-6 годин. Смачного!