Торт без випічки «будиночок»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть незвичайні десерти? Тоді пропоную вашій увазі шалено цікавий, але при цьому простий у приготуванні торт без випічки будиночок. Спробуйте здивувати близьких і гостей таким кулінарним дивом!
Складні десерти часто викликають захоплення, проте приготувати подібне удома пробують не всі. За допомогою покрокових фотографій і чіткий інструкцій можна своїми руками створити на кухні маленький шедевр - торт без випічки будиночок. Зробити його набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Головне - це бажання і трохи терпіння.
- Печиво - 300 грам
- Яєчні білки - 3 штуки
- Цукрова пудра - 100-150 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Цукерки або сухофрукти - 50-100 грам (для прикраси)
1. Рецепт приготування торта без випічки будиночок починається ще на стадії вибору основи - печива. При бажанні в якості основи можна також використовувати пряники. Печиво має бути досить сухим (за структурою нагадує галетное) і бажано прямокутної форми. З нього потрібно зробити заготовки для майбутнього будиночка. Розмір самого печива буде визначати розмір заготовки. Для початку потрібно вирізати гострим ножем форму будинку з дахом.
2. Ціле печиво потрібно покласти на стіл і прикласти до нього основу з дахом з двох сторін. Двома незакритими стінками буде визначатися розмір наступної заготовки - прямокутної стіни. Кількість печива в рецепті досить умовно, адже не всі форми можуть вийде з першого разу ідеальними.
3. Саме час зайнятися айсінгом. Для його приготування необхідно просіяти цукрову пудру і відокремити білок від жовтка. У глибокій мисці збити білки і поступово вводити пудру. Коли маса стане збільшуватися в об'ємі, додати лимонний сік і продовжувати збивати. Айсінг повинен бути густим і добре тримати форму. Якщо маса недостатньо клейка, можна додати гліцерин.
4. На лист харчової фольги викласти печиво, край промазати айсінгом і встановити стіну будиночка з дахом.
5. Коли Айсінг трохи застигне, встановити бічні прямокутний форми.
6. Потім встановити другу форму будиночка з дахом. На цьому етапі потрібно дати айсінгом трохи застигнути, щоб будиночок стояв надійно.
7. На наступному етапі потрібно встановити дах і заповнити будиночок начинкою. Можна використовувати будь-які фрукти, ягоди, горіхи або все те, що є під рукою. Також заповнити будиночок можна айсінгом і подрібненої крихтою від печива, яке залишилося після вирізання форм. Перед заповненням будиночка начинкою акуратно промазати айсінгом краю даху.
8. Двома крекерами накрити будиночок. Дати трохи постояти.
9. Прикрашати будиночок можна чим завгодно. Також можна зробити в ньому двері або вікна, оформивши їх залишками печива. Декор також наноситься на Айсінг. Торт без випічки будиночок в домашніх умовах готовий.