Рецепт Торт без сметани фото

Торт без сметани
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Горіхи , Грецькі горіхи , Молоко
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Найголовнішим десертом на День Народження, весілля та інші свята є торт, без нього не обходиться жодне бенкет. Рецепт, як приготувати торт без сметани, дуже простий і швидкий.

Опис приготування:

Цей рецепт не новий, а родом з Радянського Союзу, і за довгі роки багато господинь внесли свої зміни і корективи, тому у нього багато різних варіацій. Він легкий в приготуванні і не вимагає особливих умінь. Десерт виходить дуже ніжним, легким і ситним. Традиційний рецепт, який підійде до будь-якого приводу.

1. Робимо тісто для коржів: змішуємо 2 жовтка з 50 грамами цукру, додаємо розтоплене вершкове масло, всипаємо заздалегідь просіяне борошно і солимо. Поділяємо заміс на 4 частини і ставимо в холодильник на 90 хвилин.

2. Для начинки охолоджені білки змішуємо з сіллю і збиваємо до міцних верхів. 8 жовтків і 250 грам цукру збиваємо міксером. Волоські горіхи подрібнюємо в кавомолці і додаємо до жовтків і цукру, трохи залишаємо для прикраси, додаємо ваніль і акуратно з'єднуємо білки з жовтками.

3. Форму для випікання змащуємо маслом і присипаємо борошном, дістаємо тісто і розгортаємо 4 коржа, протикаємо їх виделкою. На дно форми укладаємо перший корж, потім змащуємо начинкою, теж проробляємо з іншими.

4. Відправляємо форму в розігріту духову шафу при температурі 180-200 градусів на 40-50 хвилин. Після випікання торт залишаємо в духовці на 1 час, потім виймаємо, залишками крему змащуємо верх і посипаємо меленими горіхами. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин. Потім подаємо до столу!


  • Борошно - 300 грам
  • Олія - 200 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 300 грам
  • Жовтки - 10 штук
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 200 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Білки - 10 штук
Цей рецепт не новий, а родом з Радянського Союзу, і за довгі роки багато господинь внесли свої зміни і корективи, тому у нього багато різних варіацій. Він легкий в приготуванні і не вимагає особливих умінь. Десерт виходить дуже ніжним, легким і ситним. Традиційний рецепт, який підійде до будь-якого приводу.

1. Робимо тісто для коржів: змішуємо 2 жовтка з 50 грамами цукру, додаємо розтоплене вершкове масло, всипаємо заздалегідь просіяне борошно і солимо. Поділяємо заміс на 4 частини і ставимо в холодильник на 90 хвилин.

2. Для начинки охолоджені білки змішуємо з сіллю і збиваємо до міцних верхів. 8 жовтків і 250 грам цукру збиваємо міксером. Волоські горіхи подрібнюємо в кавомолці і додаємо до жовтків і цукру, трохи залишаємо для прикраси, додаємо ваніль і акуратно з'єднуємо білки з жовтками.

3. Форму для випікання змащуємо маслом і присипаємо борошном, дістаємо тісто і розгортаємо 4 коржа, протикаємо їх виделкою. На дно форми укладаємо перший корж, потім змащуємо начинкою, теж проробляємо з іншими.

4. Відправляємо форму в розігріту духову шафу при температурі 180-200 градусів на 40-50 хвилин. Після випікання торт залишаємо в духовці на 1 час, потім виймаємо, залишками крему змащуємо верх і посипаємо меленими горіхами. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин. Потім подаємо до столу!

Схожі рецепти