Рецепт Торт «Аленка» фото

Торт «Аленка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Сир
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Торти

Поділюся з вами класичним рецептом торта "оленка" . Торт не тільки смачний, але і низькокалорійний. Ви точно оціните його смак і натуральність, адже він зроблений виключно з натуральних інгредієнтів!

Цей ніжний сирний тортик з оригінальним хрустким коржем - справжнє диво! Готується він швидко, багато зусиль не вимагає. При цьому, якщо ви в карамелі цукор замініть медом, візьмете вівсяні пластівці і сир використовуєте знежирений, отримаєте справжній фітнес-десерт для спортсменів. Він смачний, поживний і не додасть вам зайвих кілограмів!

  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 280 грам (половина - в корж. Половина - в сирний крем)
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Горіхи - 130 грам
  • Кукурудзяні пластівці - 130 грам
  • Вершки - 70 грам
  • Шампанське - 250 грам (я замінила яблучним соком)
  • Желатин - 30 грам
  • Виноград - За смаком (для прикраси)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
торт
1. У сковороді з товстим дном розтопити цукор і масло. Обов'язково розтоплюємо цукор до тих пір, поки не залишиться крупинок. Додамо тепер вершки. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння - і знімаємо з вогню.
торт
2. У форму, де буде тортик, викладаємо пластівці і горіхи. Заливаємо їх отриманої карамеллю, перемішаємо і трохи утрамбовують. Відправимо в холодильник застигати.
торт
3. Тим часом зробимо сирний крем. Дріжджі розводимо, як зазначено на упаковці, з яблучним соком. Тим часом змішаємо сир з цукром, що залишився і лимонним соком. Коли желатин буде успішно розлучений, додамо його до сиру, перемішаємо. Дістанемо наш замерзлий корж, зверху викладемо сирну масу. Відправимо назад в холодильник настоюватися.
торт
4. Прикрашаємо готовий тортик безе і шматочками винограду.
торт
5. Нарізаємо і подаємо!

Схожі рецепти