Торт «Аленка»
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами класичним рецептом торта "оленка" . Торт не тільки смачний, але і низькокалорійний. Ви точно оціните його смак і натуральність, адже він зроблений виключно з натуральних інгредієнтів!
Цей ніжний сирний тортик з оригінальним хрустким коржем - справжнє диво! Готується він швидко, багато зусиль не вимагає. При цьому, якщо ви в карамелі цукор замініть медом, візьмете вівсяні пластівці і сир використовуєте знежирений, отримаєте справжній фітнес-десерт для спортсменів. Він смачний, поживний і не додасть вам зайвих кілограмів!
- Сир - 500 грам
- Цукор - 280 грам (половина - в корж. Половина - в сирний крем)
- Вершкове масло - 130 грам
- Горіхи - 130 грам
- Кукурудзяні пластівці - 130 грам
- Вершки - 70 грам
- Шампанське - 250 грам (я замінила яблучним соком)
- Желатин - 30 грам
- Виноград - За смаком (для прикраси)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки

1. У сковороді з товстим дном розтопити цукор і масло. Обов'язково розтоплюємо цукор до тих пір, поки не залишиться крупинок. Додамо тепер вершки. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння - і знімаємо з вогню.

2. У форму, де буде тортик, викладаємо пластівці і горіхи. Заливаємо їх отриманої карамеллю, перемішаємо і трохи утрамбовують. Відправимо в холодильник застигати.

3. Тим часом зробимо сирний крем. Дріжджі розводимо, як зазначено на упаковці, з яблучним соком. Тим часом змішаємо сир з цукром, що залишився і лимонним соком. Коли желатин буде успішно розлучений, додамо його до сиру, перемішаємо. Дістанемо наш замерзлий корж, зверху викладемо сирну масу. Відправимо назад в холодильник настоюватися.

4. Прикрашаємо готовий тортик безе і шматочками винограду.

5. Нарізаємо і подаємо!