Рецепт Салат з буряка «Аленка» фото

Салат з буряка «Аленка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Заготовки, Салати, Консервація

Пропоную вашій увазі дуже простий і смачний салатик! Відкрити баночку з таким буряковим дивом приємно в будь-який час року. Читайте, як приготувати салат з буряка "оленка"!

Урізноманітнює буряк велика кількість безлічі овочів. Це помідори, болгарський перчик і цибулька. Обов'язково кладіть в цей салат часник. Він дає завершальні нотки і прекрасно доповнює картину страви. Взимку такий салат стане справжнім джерелом вітамінів для всієї родини.

Готуйте з задоволенням!

  • Буряк - 4 кілограма
  • Часник - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Перець болгарський - 500 грам
  • Петрушка - 3 пучка
  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Оцет (6%) - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 60 грам
  • Масло рослинне - 500 мілілітрів
салат з буряка
Чистимо все овочі. Шкірку з помідорів краще заздалегідь зняти. Через м'ясорубку або блендер пропускаємо помідори, болгарський перчик і часник.
салат з буряка
Пасеруємо порубаний лук 6 хвилин в рослинному маслі. Додаємо до нього перемелені овочі, оцет, сіль і цукор. Кип'ятимо дану масу 3 хвилини.
салат з буряка
Буряк чистимо і натираємо соломкою, додаємо до інших овочів. Тушкуємо масу рівно 40 хвилин на дуже тихому вогні. Потім всипаємо петрушку, посічену дрібно. Через 10 хвилин вимикаємо вогонь.
салат з буряка
Наш салатик можна їсти вже відразу, і в цьому його величезний плюс. Але я вирішила частину овочів відкласти на зараз, а іншу частину - на потім, тому закатала по банкам, попередньо стерилізованим.

Схожі рецепти