Салат з буряка «Аленка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже простий і смачний салатик! Відкрити баночку з таким буряковим дивом приємно в будь-який час року. Читайте, як приготувати салат з буряка "оленка"!
Урізноманітнює буряк велика кількість безлічі овочів. Це помідори, болгарський перчик і цибулька. Обов'язково кладіть в цей салат часник. Він дає завершальні нотки і прекрасно доповнює картину страви. Взимку такий салат стане справжнім джерелом вітамінів для всієї родини.
Готуйте з задоволенням!
- Буряк - 4 кілограма
- Часник - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Перець болгарський - 500 грам
- Петрушка - 3 пучка
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Оцет (6%) - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 60 грам
- Масло рослинне - 500 мілілітрів

Чистимо все овочі. Шкірку з помідорів краще заздалегідь зняти. Через м'ясорубку або блендер пропускаємо помідори, болгарський перчик і часник.

Пасеруємо порубаний лук 6 хвилин в рослинному маслі. Додаємо до нього перемелені овочі, оцет, сіль і цукор. Кип'ятимо дану масу 3 хвилини.

Буряк чистимо і натираємо соломкою, додаємо до інших овочів. Тушкуємо масу рівно 40 хвилин на дуже тихому вогні. Потім всипаємо петрушку, посічену дрібно. Через 10 хвилин вимикаємо вогонь.

Наш салатик можна їсти вже відразу, і в цьому його величезний плюс. Але я вирішила частину овочів відкласти на зараз, а іншу частину - на потім, тому закатала по банкам, попередньо стерилізованим.