Рецепт Тонка основа для піци фото

Тонка основа для піци
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Піца

Дуже люблю піцу, тільки от не у всіх піцеріях її готують правильно. Люблю експериментувати з начинками і тестом (його товщиною і смаком). Розповім, як приготувати тонку основу для піци.

При приготуванні піци важливо дотримуватися балансу начинки і тіста, до того ж це впливає на її смак і зовнішній вигляд. Найчастіше готую саме тонку піцу, щоб тісто не забивало смак основних інгредієнтів, тим більше, що така і готується швидше.

  • Вода - 3/4 склянки
  • Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тонка основа для піци - фото крок 1
1. Воду підігрівають, потім всипав цукровий пісок і дріжджі, перемішую і залишаю на 5 хвилин до утворення піни.
тонка основа для піци - фото крок 2
2. У миску просівають 1 стакан пшеничної муки, додаю сіль і перемішую.
тонка основа для піци - фото крок 3
3. Рідкі складові вливаю в миску з борошном, потім перемішую.
тонка основа для піци - фото крок 4
4. Поступово додаю борошно, що залишилося і вимішую тісто.
тонка основа для піци - фото крок 5
5. Виходить ось таке еластичне і м'яке тісто для піци, залишаю його мінімум на 5 хвилин, а краще на 30.
тонка основа для піци - фото крок 6
6. Поділяю тісто на 2 рівні частини, кожну скачують в кого і сплющується в коржик (якщо для зберігання, то загортаю в плівку і відправляю в морозильну камеру).
тонка основа для піци - фото крок 7
7. Качалкою розкочують тісто дуже тонко, приблизно, 2-3 міліметра.
тонка основа для піци - фото крок 8
8. Викладаю на тісто соус і начинку, потім випікаю в розігрітій духовці і гарячої подаю до столу. Піца виходить тонкої і хрусткою.

Схожі рецепти