Тонка основа для піци
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю піцу, тільки от не у всіх піцеріях її готують правильно. Люблю експериментувати з начинками і тестом (його товщиною і смаком). Розповім, як приготувати тонку основу для піци.
При приготуванні піци важливо дотримуватися балансу начинки і тіста, до того ж це впливає на її смак і зовнішній вигляд. Найчастіше готую саме тонку піцу, щоб тісто не забивало смак основних інгредієнтів, тим більше, що така і готується швидше.
- Вода - 3/4 склянки
- Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Воду підігрівають, потім всипав цукровий пісок і дріжджі, перемішую і залишаю на 5 хвилин до утворення піни.
2. У миску просівають 1 стакан пшеничної муки, додаю сіль і перемішую.
3. Рідкі складові вливаю в миску з борошном, потім перемішую.
4. Поступово додаю борошно, що залишилося і вимішую тісто.
5. Виходить ось таке еластичне і м'яке тісто для піци, залишаю його мінімум на 5 хвилин, а краще на 30.
6. Поділяю тісто на 2 рівні частини, кожну скачують в кого і сплющується в коржик (якщо для зберігання, то загортаю в плівку і відправляю в морозильну камеру).
7. Качалкою розкочують тісто дуже тонко, приблизно, 2-3 міліметра.
8. Викладаю на тісто соус і начинку, потім випікаю в розігрітій духовці і гарячої подаю до столу. Піца виходить тонкої і хрусткою.