Основа для піци без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумали приготувати піцу і не хочете довго чекати поки підійде дріжджове тісто, то подивіться, як приготувати основу для піци без дріжджів. Досить швидкий, простий і бюджетний варіант.
Таке тісто ви зможете приготувати всього за 15-20 хвилин. А якщо заздалегідь підготуєте начинку для піци, то ще через десят хвилин отримаєте апетитну піцу на свій смак, адже випікається беждрожжевое тісто на кефірі буквально в лічені секунди.
Готуйте з задоволенням!
- Кефір - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
Насамперед з'єднуємо кефір з половиною борошна. Туди ж кладемо дрібку солі і все добре вимішуємо, щоб не було грудок.
В окремій мисці збийте виделкою або вінчиком яйце, додайте туди масло і решту борошна. Потім з'єднайте обидві маси, додавши соду.
Починайте вимішувати тісто. У вас повинно повчиться гладке однорідне тісто, яке можна розкачати в основу для піци качалкою.
З готового тіста можна відразу випікати піцу або ж залишити його на зберігання в морозильній камері.