Ткемалевий соус
(покроковий рецепт з фото)
В оригінальному рецепті використовуються червоні сливи ткемалі. Так як у нас такі сливи важко знайти, його можна приготувати зі звичайних слив. Соус добре підходить до м'ясних страв і страв з птиці.
Перед вами простий рецепт приготування ткемалевого соусу. Соус готується на основі слив. За смаком виходить кисло-солодким, ідеально підходить до м'ясних страв, а також страв з птиці. Перед вживанням соус потрібно остудити.
От і все. Думаю, нічого складного тут немає. Хай щастить!
- Кінза свіжа - 1 штука (пучок)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий - 1 штука
- Слива - 1000 грам
- Часник - 1 зубчик
Зливи промиваємо і очищаємо від шкірки.
Подрібнюємо сливи в блендері.
Кінзу промиваємо і дрібно нарізаємо.
Часник і гострий перець промиваємо, а потім дрібно нарізаємо.
Зливи перекладаємо в каструлю, додаємо по 1 ст.Л. Пісочний і сіль. Доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
Кладемо кінзу, часник і перець. Сіль і цукор, за смаком. Все перемішуємо і варимо ще 2 хвилини.
Готовий соус остудіть. Смачного!