Рецепт Ткемалевий соус фото

Ткемалевий соус
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Фрукти, Слива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Соуси, До м'яса, Ткемалі

В оригінальному рецепті використовуються червоні сливи ткемалі. Так як у нас такі сливи важко знайти, його можна приготувати зі звичайних слив. Соус добре підходить до м'ясних страв і страв з птиці.

Перед вами простий рецепт приготування ткемалевого соусу. Соус готується на основі слив. За смаком виходить кисло-солодким, ідеально підходить до м'ясних страв, а також страв з птиці. Перед вживанням соус потрібно остудити.

От і все. Думаю, нічого складного тут немає. Хай щастить!

  • Кінза свіжа - 1 штука (пучок)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець гострий - 1 штука
  • Слива - 1000 грам
  • Часник - 1 зубчик
ткемалевий соус - фото крок 1
Зливи промиваємо і очищаємо від шкірки.
ткемалевий соус - фото крок 2
Подрібнюємо сливи в блендері.
ткемалевий соус - фото крок 3
Кінзу промиваємо і дрібно нарізаємо.
ткемалевий соус - фото крок 4
Часник і гострий перець промиваємо, а потім дрібно нарізаємо.
ткемалевий соус - фото крок 5
Зливи перекладаємо в каструлю, додаємо по 1 ст.Л. Пісочний і сіль. Доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
ткемалевий соус - фото крок 6
Кладемо кінзу, часник і перець. Сіль і цукор, за смаком. Все перемішуємо і варимо ще 2 хвилини.
ткемалевий соус - фото крок 7
Готовий соус остудіть. Смачного!

Схожі рецепти