Рецепт Тісто на круасани фото

Тісто на круасани
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 20
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Захотілося порадувати улюблених смачним сніданком по-французьки? Тоді поспішайте приготувати тісто на круасани заздалегідь, щоб у вас під рукою була заготовка для класичної французької випічки!


Опис приготування:

Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на 20-25 круасанів середнього розміру. Якщо у вас немає таких наполеонівських планів з приготування випічки, можете взяти половину інгредієнтів. Справжнє тісто для круасанів завжди листкове, тому і готувати ми будемо саме його, в цей раз дріжджове.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 560 мілілітрів
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 14 грам
  • Вершкове масло - 500 грам
тісто на круасани - фото крок 1
Розтопіть 100 грам вершкового масла для тіста і дайте злегка охолонути.
Решта 400 грам знадобляться для прошарку, їх можете просто тримати при кімнатній температурі, щоб масло підтануло.
Просійте в миску борошно, додайте цукор, дріжджі і сіль.
тісто на круасани - фото крок 2
Додаємо холодні яйця і крижану воду. Крижану тому, що нам не треба відразу давати дріжджів бродити.
тісто на круасани - фото крок 3
Розмішайте злегка тісто, влийте тепле вершкове масло і замісити м'яке тісто.
тісто на круасани - фото крок 4
Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності додайте борошна.
тісто на круасани - фото крок 5
Вимішуйте тісто хвилин 10-15, але не пальцями, а як би складаючи шарами.
Підніміть невеликий край тесту, він повинен бути гладким і не рватися.
тісто на круасани - фото крок 6
Загорніть тісто нещільно в харчову плівку і відправте в холодильник на 5 годин.
За цей час тісто злегка збільшиться в об'ємі.
тісто на круасани - фото крок 7
Тепер його потрібно кілька разів переслоіть, а саме 7 раз.
Поділитися 400 грам масла на 7 рівних частин.
Розкачайте тісто в прямокутник, викладіть з одного краю шматочок масла, загорніть спершу не промазану частина, потім промазаний край: три шари з боку повинно бути видно.
тісто на круасани - фото крок 8
Для зручності раджу позначати кожен шар, який ви робите.
Після кожного прошарку завертайте тісто в плівку і відправляйте в морозилку на 15 хвилин.
тісто на круасани - фото крок 9
Потім знову повторіть процедуру на присипаної борошном поверхні: розкачайте тісто, викладіть шматочок масла і загорніть.
тісто на круасани - фото крок 10
У підсумку виходить 7 шарів.
Фінальний варіант тесту відправте в холодильник на 12 годин. Після цього тісто буде готове до роботи (до речі, ви помітите як воно збільшилося в обсязі).
Можете частина тесту заморозити на майбутнє.
тісто на круасани - фото крок 11
Ось так виглядає готове тісто для круасанів в розрізі. Можете приступати до випічки!
Смачного!

Схожі рецепти